WoW – dag 69

Al menigmaal schreef ik over het Feldman Ecopark in Charkiv in het Oosten van Oekraïne…
Een paar uur geleden -op de 69e dag van de oorlog- postten zij prachtig nieuws:

We hebben het gehaald!

Vandaag zijn we blij te kunnen melden dat Feldman Eco Park Zoo is gered, bijna alle dieren zijn eruit gehaald en veilig. Er is nog een klein groepje hoefjes, allemaal voorzien van voedsel en nodige verzorging.

Al meer dan twee maanden breken leden van ons heldhaftige team dagelijks onder vuur in op het Eco Park terrein om onze huisdieren te voeden, water te geven en te evacueren. Het was niet altijd even succesvol want we konden dit pad niet zonder verlies bewandelen maar we gaven niet op en ik ben zo dankbaar voor onze jongens die zich voortdurend in gevaar brachten (en nog brengen) om dieren te redden.
We zijn allemaal trots op hen!
Zoals duizenden van onze vrienden en helpers in Oekraïne en over de hele wereld die ons financieel hebben geholpen, voedsel, materialen en medicijnen hebben gestuurd, dieren hebben geholpen en plaatsen hebben aangeboden voor hun tijdelijke toevlucht.
Die hulp is onbetaalbaar!

Nu staan we ook voor hele moeilijke opdrachten.
Onze dieren zijn nu gehuisvest over heel Oekraïne. Ze moeten leefruimten bouwen, zorgen voor normale onderhoud, voedsel, verzorging, veterinaire zorg.

En binnenkort, we hopen er echt op, starten met de heropbouw van ons Ecopark, maar dit wordt een ander verhaal waar ook geld voor nodig is, wil/kun je ons helpen, kijk dan op https://feldman-ecopark.com/donation/

Voorafgaand plaatsten zij ook dit bericht:
“Oorlog is een verschrikkelijke tragedie. Maar het laat ook duidelijk zien wie wie is. Wie komt te hulp in een moeilijke situatie en redt en helpt echt, en wie gebruikt rouw voor PR, oplichting en dubieuze winst. Feldman Ecopark is vanaf de eerste dag onder onophoudelijke beschieting geraakt en ondervond enorme problemen. En door de hulp van vele zorgzame mensen en organisaties in Oekraïne en over de hele wereld, overwinnen we deze moeilijkheden. We waarderen het zeer, deze hulp zorgt ervoor dat we niet alleen uit situaties komen die wanhopig leken, maar geeft ons ook vertrouwen in de toekomst. Maar helaas zijn er mensen die besloten hebben ons verdriet te gebruiken om zichzelf te promoten. Met enige sadistische plezier plaatsen ze foto’s van dode en gewonde dieren. Voor hen is het gewoon een foto die ze gebruiken voor hun eigen PR. Ze verspreiden halve waarheden en kale leugens, roepen de redding op van degenen die al veilig zijn, geven de schuld zonder de situatie te begrijpen (en vaak zonder het te proberen te begrijpen) en proberen tussen mensen te komen. Maar toch zijn er onvergelijkbaar meer goede mensen, en dit is zeer aangenaam. Zonder de hulp van duizenden mensen was de evacuatie van onze dieren niet mogelijk geweest. Dit zijn 5 duizend soorten, en ze moesten allemaal onder beschiet en ergens geplaatst worden, gevoed, genezen van stress. Kharkiv, Kyiv, Odessa dierentuinen, Ardenpark ( regio Khmelnytsky), Ecopark Kovalivka ( regio Poltava) en vele anderen hebben ons geholpen en helpen ons. We praten liever over hen dan over degenen die laster verspreiden en de feiten verdraaien. We vragen iedereen om niet te geloven wanneer je foto’s krijgt te zien van “verlaten” dieren, die zich zogezegd nog in het Ecopark bevinden. Sterker nog, bijna allemaal zijn ze al verwijderd, en een paar van de nog overgeblevenen staan onder voortdurend toezicht, voor zover mogelijk ivm beschieting. Ze zijn niet vergeten. Laat scammers je alsjeblieft niet meeslepen in hun vuile spelletjes onder het mom van dieren “beschermen”.”

 

 

Heb én hou het goed  

6 reacties op ‘WoW – dag 69

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.