Zoo van Zand #5

Terwijl wij de dagen aan het aftellen zijn…
Nog 25 nachtjes voordat we er zelf naartoe afreizen…
Introduceert Gaia Zoo carver nr. 5

Op 6 april schreef ik Zoo van Zand #1
Op 22 april schreef ik Zoo van Zand #2
Op 26 april schreef ik Zoo van Zand #3
Op 5 mei schreef ik Zoo van Zand #4

Vandaag Zoo van Zand #5 want Gaia stelt carver 5 voor…

Na Susanne en David, die aan de Neushoorn werken, kwam Johannes die werkt aan Moeder Aarde. Daarna kwam Maxim Gazendam en hij werkt aan de Gorilla-sculptuur. .

Vandaag stelt Gaia kunstenaar nr. 5 voor en dat is Anique Kuizenga

๐—”๐—ป๐—ถ๐—พ๐˜‚๐—ฒ ๐—ž๐˜‚๐—ถ๐˜‡๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ is afkomstig uit Groningen!

๐—”๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ฑ:
Anique is in 1999 afgestuurd in de richting Illustratie aan de Minerva Kunst Academie te Groningen. Sindsdien is ze een fulltime carver in verscheidende materialen variรซrend van zand, ijs, sneeuw, styrofoam, pompoenen en heeft in het verleden zelfs het wereldrecord kaassculpturen gevestigd.
Hiernaast is zij ontwerper en artistiek leider voor het Nederlands ijsculpturenfestival en het ijssculpturenfestival tijdens de winteropening van het Duitse pretpark Europaparc. In 2021 was ze jurylid van het SBS6 programma De IJsmeesters.

๐—ฆ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ถ๐˜:
Toen Anique hoorde over de zandsculpturen in GaiaZOO en dat ze er deel van uit mocht maken, was ze super blij aangezien het carven van dieren -naast mensen- haar voorkeur heeft!

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐˜๐˜€ ๐—ผ๐—ฝ:
Het meest trots is zij op het sculptuur dat ze een aantal jaren geleden heeft gemaakt in ere van Diane Fossey. De opdracht was om een sculptuur te maken van een superheld. Anique koos voor Diane Fossey, die zich 20 jaar inzette voor de studie en conservatie van de gorillaโ€™s in Rwanda. Ze probeerde de stroperij en wildlife tourisme tegen te werken. Ze heeft veel voor het voorbestaan van de berggorilla betekend. Helaas moest ze het met haar eigen leven bekopen.

 

Het genieten van deze kunstwerken kan t/m de herfst en meer info vind je op https://www.gaiazoo.nl/zoo-van-zand/ en natuurlijk kun je op elk gewenst moment via youtube meekijken naar de vorderingen van de bouw. Inmiddels staat Gaia ook in onze agenda’s dus een uitgebreide fotoreportage zal tzt volgen, nog even geduld… Wij tellen verder af naar 13 juni, nog 39 nachtjes….

 

2 printscreens van de youtube livestream…
de 1e van 2 mei en de 2e van 18 mei

#wordtvervolgd

 

 

Heb รฉn hou het goed ย 

16 gedachten over “Zoo van Zand #5

Voeg uw reactie toe

  1. Prachtig werkje heeft ze gedaan. ER word daar goed beschermd. Met regen blijft dan heel…..Zal zonde zijn. Zal wel kunnen geniet met mooie zand.Nog 39 nachtjes. Tellen voor je af…

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja dat soort mensen zijn ware kunstenaars…. de kunstwerken blijven lang goed omdat het zand bewerkt is . maar uiteindelijk moet het toch ook weer opgeruimd worden .. .geen 39, nog 25 ๐Ÿ˜‰ Dank jullie wel

      Like

    1. Ja klopt….. jah dat is mij ook al door het hoofd geschoten…. soort van legpuzzel die na het gelegd weer in de doos moet… of een breiwek dat je uit moet halen omdat onderin iets fout zit maar dan een paar tikjes erger

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: