Lomako #3

Het is al weer even geleden maar 12 februari schreef ik er voor het eerst over; in DIT blogbericht benoemde ik de introductie van de nieuwe zilverrug (Lomako) in de gorillagroep van Gaia Zoo in Kerkrade na het overlijden van Makula op 21 juni 2021.
Op 15 maart vervolgde ik dat HIER en zojuist kwam dan (eindelijk) het vervolg..

“Deel 3 → de introductie
Sinds een aantal maanden leeft er een nieuwe zilverrug in GaiaZOO. Hoe bereid je de bestaande groep voor op de komst van hun nieuwe leider? En hoe verloopt zo’n introductie eigenlijk? Dierverzorger Maikel vertelt je er alles over!”

Over 20 nachtjes loop ik er zelf (als er niks tussenkomt) en dan hoop ik hem natuurlijk in levende lijve te mogen aanschouwen en kunnen vastleggen op de gevoelige plaat zoals men dat zo mooi noemt.. Naast het hele verhaal van Zoo van Zand, waarover ik ook al een aantal keren blogde, dus nog een reden waarom ik me verheugd op het tripje naar het zuiden des lands.

 

Heb én hou het goed  

16 reacties op ‘Lomako #3

  • MelodyK

   Ja nou hè…

   Die vraag moet ik even op de gok in vullen omdat ik het park (nog) niet ken…. zoals in de meeste parken tegenwoordig (als die al aangepast zijn) werkt men met natuurlijke afscheidingen… zoals grachten bijv .. dus ik denk dat dat hier ook zo is…. de dieren dus op eilanden

   Geliked door 1 persoon

 1. petergreyphotography

  Nog 20 nachtjes slapen! Gelukkig vliegt de tijd als je niet meer piep bent, dus voor het gevoel zijn het er hooguit… eh… laten we zeggen 5. (Vroeger duurden 20 nachtjes er zo maar 267) Lomako heet-ie? Hmm, je kent mijn opvatting over dierennamen. Okapi’s noem je het beste Otto of Odette, leeuwen heten natuurlijk Lieuwe of Loes, en gorilla’s noem je bij voorkeur Guus of, en dat is nog beter, Gezina. (Ook als het een man is.) (Een jachtluipaard noemen we vanzelfsprekend Jan, en een Kraanvogel…. nou ja, dat kun je zelf wel invullen. 🙂 ) Ik kijk uit naar de foto’s die je gaat maken!

  Geliked door 1 persoon

  • MelodyK

   Nog 19 😉

   Dat klopt helemaal ..

   Schaterlach… je die opvatting deeli k wel met je 😉

   Komt vast goed… we klikken wel weer voor het vaderland (alhoewel ik Limbabwe wel bijna buitenland vind) weg

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.