Bumi #2

Dat olifanten wel hoog op mijn lijstje van favo-dieren staan hoef ik niet meer te vertellen… en dat de Afrikanen net iets meer mij raken dan de Aziaten is misschien ook wel algemeen bekend inmiddels maar dat even terzijde.
Toen Duna in 2018 dan ook beviel van Binti was ik hartstikke blij en een paar dagen later hartstikke verdrietig toen dat zo verschrikkelijk afliep, met hoop en beven tegelijkertijd verliepen de maanden van haar 2e dracht dus niet alleen bij de verzorgers in Ouwehand te Rhenen tot aan de geboorte van Bumi afgelopen 16 augustus (waarover ik toen HIER schreef)  en inmiddels in Duna uitgegroeid tot een fantastische moeder en groeit Bumi op te midden van haar moeder en tantes Aja en Tembo en niet te vergeten haar penseelzwijnvriendjes Pemba & PUmba.

Zojuist zette Ouwehand bovenstaande video online en vertelt Con Mul (oa 32 jaar olifantenverzorger)  – er het ééa over….

Bumi is momenteel nog het enige Afrikaanse kalfje in ons land en ik zag hem eind maart nog in het eggie en afgelopen zaterdag op tv -Het echte leven in de dierentuin is immers weer van start gegaan een paar weken geleden-. Inmiddels is bekend dat Safari Park Beekse Bergen ook in blijde verwachting is van een Afrikaanse baby bij Pina-Nessa zoals ik HIER al beschreef… Eind 2023 loopt daar, als alles goed gaat, dan ook zo’n dreumes rond als dat er sinds een 3/4 jaar in Rhenen rondloopt.

Kortom…reden te over om km’s te vreten

 

Heb én hou het goed  

6 gedachten over “Bumi #2

Voeg uw reactie toe

    1. Nou of ik ze ga vreten is verhaal 3… ik wil ze wel vreten… dat is verhaal 1 …. verhaal 2 zit ertussen…. mijn afhankelijkheid van mijn gezondheid en dus een begeleider

      Ja dat wel, absoluut

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: