Aïda & Vadim en zoveel meer

Het werd meermalen gepland… En evenzo vaak werd het afgezegd want dan weer dit of dat of zus of zo maakte wel dat het niet door kon gaan. 6 september 2020 ( ja ongelofelijk hè maar echt waar, dus bijna 2 jaar terug was ik er voor het laatst;, 6 september om precies te zijn ) Kortom, zelfs zonder reden was het vandaag al weer écht de hoogste tijd om er weer eens een kijkje te gaan nemen, dus mét reden natuurlijk helemaal!!!

Tot aan vandaag dan, alhoewel dat ook pas vanochtend om 7 uur echt duidelijk beslag kreeg want buuf werkt in de zorg en heeft vandaag bereikbaarheidsdienst dus bij ziekte zou zij voor 7 uur bericht krijgen en moeten invallen en bij het niets horen tot 7 uur dus de dag vrij zijn.  We hadden dus alles eromheen gepland en toen ik dus vanochtend een appje kreeg dat we konden, gingen we op tijd de deur uit, richting het zuiden.
Nu zie ik de topografiekenners onder jullie wel de wenkbrauwen fronsen… want Leeuwarden ligt niet ten zuiden van Assen toch? Nee dat klopt maar aangezien men bij Groningen met het Julianaplein bezig is en dat dus ‘uren’ aan tijd kost kiezen we een alternatieve route want beter ‘ietsjes’ langer onderweg maar wel kunnen doorrijden dan minder km’s maar uren stilstaan toch?
Mijn buurvrouw (die nu 2 jaar hier naast ons woont) wilde al een tijd lang graag eens met mij naar een dierentuin, Wildlands had ze al bezocht met een vriendin en toen ze laatst hier op de koffie was, was ik net bezig met een verhaal over Vadim & Aïda, jullie weten wel, het tijgerkoppel dat haar intrek nam in het spiksplinternieuw verblijf dat Aqua Zoo had aangelegd alvorens Aïda uit Beekse Bergens naar Leeuwarden reisde en Vadim vanuit Sosto Zoo in Hongarije.  Aïda is dus 1 mei 3 jaar geworden en Vadim wordt 8 juli 6. Ik blogde er 29 april HIER over en 27 april HIER ook met de video’s over de aanleg van het verblijf. Vandaag ga ik dan eindelijk het verblijf zelf in ogenschouw nemen en hopelijk ook die beide dieren zien en op de gevoelige plaat vastleggen.

We kwamen dus probleemloos aan bij het park en na het parkeren kon ik binnen als abonnee mijn buuf voor de helft van de prijs mee naar binnen nemen en begonnen we uiteraard met koffie, wel buiten op het terras in de zon want je weet wel,  vitamine D, lekker gratis enzo glimlach.
Bij de ingang troffen we een aantal klassen jeugd op schoolreis dus ik had even in de gaten gehouden welke kant die uitgingen om dan (uiteraard) de andere kant op te gaan, -je kunt in Aqua Zoo nl 3 kanten op vanuit het restaurant bezien- en onze kant werd kant 1. We gingen op pad en in alle rust wandelden we door het park waar het relatief rustig was. Het was heerlijk weer, zonnetje erbij, droog en ook de dieren genoten daarvan. Nou ligt Aqua Zoo midden in de natuur en zijnde een voormalig watergebied is er totaal geen sprake van droogte en dus groeit en bloeit het er lustig, alles volop in het groen, tal van tinten maar ook bloemen in tal van kleuren, puut genieten dus.

Rond het middaguur kwamen we aan de achterkant van het park aan en aangezien onze magen knorden kwam dat heel goed uit want daar bevindt zich een terras met een eetgelegenheid en terwijl we van een heerlijk broodje smulden, met een bak leut, konden we al een ‘eerste oog’ werpen op het tijgerverblijf, en dat zag er niet verkeerd uit kan ik jullie vertellen, integendeel zelfs!
Na de lunch liepen we dus ook op dat verblijf af en spiedden onze ogen op zoek naar bruin-zwart-wit gestreepte velletjes… en dát duurde nogal even want des te dichterbij we kwamen des te groter bleek het verblijf te zijn. Ik weet van mezelf hoe kritisch ik ben wat dat aangaat dus mijn ‘aangenaam verrast zijn’ groeide met elke stap die ik zette. En ja hoor toen zag ik in de verte iets bewegen, daar lag dan een tijger, welke van de 2 het was wist ik niet, dát kon ik door de afstand en het hoge gras niet zien. Ik zocht verder naar nr. 2 maar die bleek in geen velden of wegen te bekennen, ‘wellicht in 1 van de holen of misschien wel in het nachtverblijf nog’ veronderstelden buuf en ik samen, ‘volgende keer beter’ etc…. en zo gingen we verder…. Tohotttt dahaaattttt:


ik Aïda spotte… blij als een kind natuurlijk grijns, klikte ik een aantal keren en buuf deed hetzelfde. Zo mooi dat we ze toch allebei gevonden/gezien hadden. We maakten onze ronde verder af en terug bij het restaurant deden we nog de binnenronde alvorens we naar de auto teruggingen om de thuisreis te aanvaarden. En tegen 3-en waren we dan terug op het thuishonk alwaar J ons met koffie opwachtte.

Ik hoefde bij het controleren van mijn foto’s maar 5 weg te gooien, die waren bewogen…. dus er bleven 175 over en die kun je bekijken door op de foto hierboven te klikken. Het was weer een feestje… niet alleen qua aantal foto’s en het lage aantal dat ik afkeurde maar zeker ook qua aantal voetstappen en km’s die ik stapte want de scoot bleef ook vandaag ongebruikt in de auto staan; bijna 7.500 stappen en bijna 5,5 km.

 

 

Heb én hou het goed  

8 gedachten over “Aïda & Vadim en zoveel meer

 1. ha die Melody
  dus samen met de buuf op stap ,lekker vlotte reis en de goede kant op gelopen zag ik wel aan de foto’s , heb geen kinderen gezien
  je maakte een mooie serie foto’s , was fijn zo ff mee te lopen

  Geliked door 1 persoon

  1. Mooi zo ! Altijd welkom .

   Dank je wel.

   Ja zeker 😉 dat hoop ik verder uit te kunnen breiden toekomstig 😉 Volgende week 3 dagen zal wel deels in scoot worden maar dat is niet erg

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.