Karoi & Kaidi + baby #2

Op de afgesproken tijd ontmoette ik Daphne met Cincia op de carpoolplaats in Beilen en  na het tanken aldaar vertrokken we richting Blijdorp. 3/4 van de reis verliep voorspoedig tot we zagen dat er ‘verderop’ een ongeluk gebeurd was en dat dat een forse vertraging zou opleveren, Google Maps is hartstikke handig!, dus bedankten we de app en namen de afslag voor de voorgesteld route en om even na 11-en parkeerden we de auto voor de ingang van het park, we blindeerden het voorraam, en gingen op weg naar de koffie.

Met gevulde magen en blazen zetten we onze voeten aan het werk en de wasberen lieten zich niet zien dus kwamen we het eerst uit bij de Steller Zeearend en daarna bij Nivi en Wolodja, die ons wel op een wat schouwspel trakteerden.

We vervolgden onze weg en terwijl we gezellig kletsen, veelvuldig zaten, klikten onze camera’s naar volle lust. Een aantal foto’s maakte ik met mijn gsm want ik wilde een paar ‘thuisblijvers’ natuurlijk ook iets mee laten beleven… dat werd gelukkig in dank ontvangen, hoe mooi is dat, mensen blij maken is jezelf een cadeautje geven, ja toch niet dan?!

Mijn Happy Stones, ik had de afgelopen dagen een serie gemaakt die morgen zichtbaar worden in de blog, heb ik allemaal weggelegd, maar heb er geen gevonden…

Bij de Okapis bleven we even wat langer want ja daar ben ik natuurlijk wel fan van. Maar goed, we moesten wel verder want het park is niet bepaald klein. We zorgen er uiteraard ook voor dat we genoeg te drinken tot ons namen want in de warmte van vandaag is dat wel belangrijk. We spraken ook af genoeg flessen water mee terug te nemen voor onderweg terug want we wisten niet wat we konden verwachten.

Eenmaal bij de UI (het verblijf van de giraffen) aangekomen speurden onze ogen het verblijf van hun buren af, de hyena’s. We zagen Karoi heen en weer drentelen, wel enorm op zijn hoede want tja, hij had duidelijk geen idee waar moeders de vrouw was maar kon ook zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen kennelijk. Even later kwamen 2 verzorgers met emmers vlees aanlopen en daar had meneer wel oren naar. En toen ineens kwam moeders naar voren geschoten, die kennelijk ook wel trek gehad. Karoi was duidelijk onder de indruk, snaaide een stuk en schoot als een haas, met volle mond, naar zijn eigen verblijf terwijl Kaide zich tegoed deed aan een homp vlees dat haar zichtbaar, én hoorbaar (oefff mijn misofonie) smaakte. Ik maakte me dus na een paar kliks snel uit de voeten glimlach.

Bokito en kroost hadden het goed bekeken, die vonden het buiten kennelijk te warem, die zaten heerlijk binnen in de koelte. Namasté met dochter Karuna dachten er anders over, die genoten van de zon en het water dat hun verblijf deels omringt.

Wij zagen op de klok dat de tijd al aardig richting sluitingstijd van het park ging en wij hadden nog steeds niet de klauterkabouter geklikt.. en dat kunnen we Petra in Berlijn natuurlijk niet aandoen. (zeker nu niet, zij maakt door K een heel moeilijke tijd in haar leven door, duimen dat dat goed afloopt allemaal, ze werd vandaag geopereerd). Dus veel van mijn gedachten waren in Berlijn, ook een B maar niet in de Rotterdamse versie. Hopelijk kunnen onze foto’s van Radjik en zijn familie haar opvrolijken en door deze moeilijk tijd voor haar heentrekken.

We maakten ons op richting de uitgang, met redelijke haast door het oceanium heen want we wilden ook nog de winkel bezoeken voor onze magneten voor sluitingstijd en dat lukte allemaal net op de laatste minuten. Tegen 6-en stapten we in de relatief koele auto en hoopten er het beste van, met ieders een 3-tal flessen water. Het was wel druk, zoals het hoort, zeker in die regio van het land, maar konden relatief probleemloos noordwaarts tuffen.

Bij Zwolle pauzeerden we even, op de parkeerplaats bij de gele M, en namen we een doos met Spicy Nuggets, man man man, vrouw vrouw vrouw, wat zijn die lekker, ik ben bang dat ik een nieuwe verslaving aan het ontwikkelen ben grijns.

We tuffen verder en om 9 uur waren we in Beilen terug en een klein half uur later was ik thuis waar ik door 2 onstuimige heren net niet ondersteboven werd gelopen terwijl J met met koffie en cola onthaalde. Ik pakte mijn tas uit, installeerde me op de bank en ging met de blog en de foto’s aan de slag, zoals mijn routine is. Daphne’s foto’s heb ik uiteraard nog niet maar die van Cincia staan al wel online. Die bofkont heeft een nieuwe camera met een optie waarmee zij ze online kan zetten dus terwijl Daphne ons veilig en vertrouwd huiswaarts reeds, ik op apegapen naast haar zat, maakte Cincia ondertussen al een album in. Uiteraard volgt een blog van Cincia over vandaag ook nog maar haar foto-album kan alvast bekeken worden als je op de foto hieronder klikt.

Het album opent zich als je op de foto hieronder klikt.

En ja ik had mijn scoot weer thuis gelaten… het was een zware dag want a) Blijdorp is groot b) het was warm en benauwd en c) de 1e lading pijnstillers hadden kennelijk besloten een snipperdag te nemen…maar de 2e serie (die ik wel eerder had willen nemen achteraf) werkte gelukkig wel dus toen ging het beter. Uiteindelijk heb ik het toch maar mooi (weer) gedaan en heb ik zelfs mijn handen thuisgehouden al was de verleiding af en toe heel erg groot om even opzij te slaan (grijnsssss)

 

 

Heb én hou het goed  

12 reacties op ‘Karoi & Kaidi + baby #2

 1. ha die Melody
  gefeliciteerd met het aantal stappen , ik had vandaag een pet op en kan dus m’n pet voor je afnemen 🙂
  gevulde magen en blazen ? waren de toiletten bezet 😁
  geluk bij de mooie Stellar Arenden en IJsberen zie ik al aan de foto’s hier
  beetje mazzel bij de Hyena’s
  en bij de kleine ( nou ja kleine ) klauterkabouter hihihi
  en lekker gegeten , had je die pittige klompjes ook niet in Kerkrade , lekkere verslaving dus 😁
  ik ga ff bij de foto’s met jullie meelopen
  slaap wel

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha die Karel

   Dank je wel weer! Doe maar niet hoor, de zon is er al weer en veel t heet voor je kale bolletje 😉

   Haha nee dat niet maar om maar aan te geven dat we genoeg ging eten en vooral ook drinken want dat moet wel met die warmte hè… en je weet hoe Daphne is, die vergeet dat

   Ja klopt… we hadden heel veel mazzel in die zin gelukkig

   hihi ja klopt… Cincia kent ze en vindt ze ook erg lekker dus die doos met 20 waren zo op

   isse goe….

   is gelukt

   Geliked door 1 persoon

  1. Ja klopt… die hitte is niet een probleem voor mij, daar kan ik goed tegen tegenwoordig… maar krijsende k-kinderen die niet gecorrigeerd worden door hun begeleiding, zeker in overdekte gedeeltes zoals het oceanium enzo…daar heb ik wel moeite mee

   Ja Radjik was een echte dreumes, de wereld aan het ontdekken en alles uitproberen wat op zijn weg voor zijn voeten kwam .. heerlijk om dat te zien

   Like

 2. Hallo Melody, ik heb een fijne wandeling aan de hand van jouw album gemaakt. Wat een prachtige foto’s! Het was weer volop genieten. Morgen het album van Cincia en als de link er staat, ook het album van Daphne. Ik hou de wandelschoenen bij de hand. 😄😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha Jeane… hartstikke gezellig, Dank je wel. !

   Het album van Daphne heb ik zojuist toegevoegd, ‘ Bokito zegt klik’ 😉

   Wel de wandelschoenen goed onderhouden hoor want over 8 dagen moeten ze weer aan de bak, dan is Artis aan de beurt

   Like

   1. De foto’s van Daphne en Cincia bekeken en me nogmaals door Blijdorp laten leiden. Ook prachtige foto’s, dames!

    De wandelschoenen schoongemaakt en onderhoud gepleegd, voor de volgende wandeling. Dat is alweer binnenkort.😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Mooi mooi mooi, ik geef het door aan de meisjes….

     Goed zo dame, ja klopt, nog 8 nachtjes slapen…dan mogen ze aan je voeten (letterlijk ook! hihihi

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.