Ordinair gejat

Zijn ogen staren in de verte
en in gedachten ziet hij weer
de lange rij vermoeide mensen
ze bleven komen, telkens weer

 

Ze kwamen lopend uit de steden,
een barre tocht, de voeten zeer.
Ach boer, hebt u voor ons wat te eten?
Mijn kind verhongert, help ons toch heer.

 

En van het weinige dat hij nog had,
deelde hij uit, wat spek, wat brood.
En dacht toen dat men niet vergat,
dat hij hen redde van de hongerdood.

 

Er rolt een traan over zijn wang,
want alles heeft men hem ontnomen.
Zijn trots, zijn eer, men ging hun gang
want ‘recreatie’ moest er komen

 

Want eten is er nu genoeg
De welvaart kwam en deed vergeten,
het barre leed wat men toen droeg,
en dat men smeekte om wat eten.

Een nieuwe oorlog is begonnen
Eén tussen boer en maatschappij
Bij voorbaat hebben zij gewonnen
want de regering hielp daarbij.

 

De strijd was kort, de inzet hoog
en ’t ging als altijd om het land.
En zie de boer zoals hij boog
voor ’t stadse volk en vaderland.

 

Weet men dan niet dat er geen land
zonder zijn boeren kan bestaan?
Slechts iemand met gezond verstand
beseft, dat dit nooit goed zal gaan!

Heb én hou het goed  

32 gedachten over “Ordinair gejat

  1. Ja klopt… niet door mij hoor, ik kwam het tegen en ik weet niet wie het schreef maar wilde het wel delen… daarom ook ‘ordinair gejat’ omdat dat dubbel van toepassing is

   Geliked door 1 persoon

    1. LIjkt mij wel…. en zeker nu….ik hoop dat de boeren echt heel het land op slot gooien zodat die randdebielen in den haag geen kruimel meer in hun mik kunnen stoppen

     Like

      1. tuurljik wel …. ik trek gewoon iets uit de kast…. ik ben al aan de start van de Oekraïne-Rusland-Oorlog begonnen met ‘hamsteren’ dus als de winkels leeg liggen hebben wij niet zo 123 problemen… Die haagse kliek is daarentegen te egoïstisch en bovendien te dom om te poepen, die hebben vast niet een kast vol, dus mogen van mij echt wel pijn in elk vezel van hun gore lijven krijgen van de honger en ontdekken hoe essentieel de boeren zijn.

       Even serieus…jij gelooft niet toch dat die haagse criminelen stoppen als ze de boeren onteigend hebben? De volgende groep zijn mensen zoals jij en ik… wij worden uit onze huizen gezet en kunnen met schulden onder bruggen om een plekje gaan vechten .. of onze kinderen / kindskinderen… die 50.000 import dit jaar nog… .plus als 100.000-en die de komende jaren nog hierheen gehaald gaan worden moeten ergens wonen, al hun luxleventjes moeten ergens van betaald worden… 1x raden wie daarvoor opdraait?

       Like

 1. Een stel grootouders van mijn vader waren boeren, die ‘stee’ bestaat nog steeds, vroeger fietsten we er wel eens heen . Ik ging graag naar de kalfjes kijken en de grote werkpaarden die allemaal in de weide rondliepen . Ja we kwamen daar meestal op een zondagse fietstocht. Alleen de kalkoen die samen met de kippen los op het erf rondliep vond ik een griezelig beest. In de herfst kocht mijn vader bij hen ook zakken appels, peren en walnoten. Die werden op zolder bij ons neergelegd op oude kranten regelmatig draaien en wij mochten ervan eten zoveel we wilden. Ik herinner me de sterappeltjes, ik geloof niet dat die nog bestaan, en de goudrenetten voor de appelmoes, en dan nog appels waarvan ik de naam niet ken, maar die waren ook om zo uit de hand te eten Wat het heden betreft, sta ik ook achter de boeren, het zijn harde werkers en eerst moesten ze maar groeien van de regering en nu worden ze daarvoor afgestraft.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik kom zelf van het platteland dus opgegroeid tussen vee … Dat wat de roverheid doet is 100% fout. Het gaat ze niet om stiktstof want dat is aantoonbaar oké, Flutte en consorten wil gewoon die grond zodat ze die kunnen volstampen met woningen om al die 1000-en gelukszoekers te kunnen laten wonen, daar gaat het om . Het verschil in de prijs van 1 hectare grond levert de roverheid kapitalen op dus win win, wat het nl volk daarvan vindt interesseert ze geen fluit.
   De boeren hebben altijd alles gedaan wat de roverheid ze opdroeg en nog is het niet genoeg, dus logisch dat ze nu op opstand komen, mijn zegen hebben ze. in ieder geval.

   Like

  1. Ja haha ook dat nog eens

   ZO had ik eht ook niet opgevat, en dat zou me bij jou ook niet eens in het hoofd opkomen ook, bij niemand niet, maar bij jou al helemaal niet

   Like

 2. In ieder geval een dijk van een gedicht!
  Er valt wat van te zeggen. Jammer voor de boeren die al zoveel inspanning deden om te voldoen aan de milieunormen. Voor het fokken van kippen, varkens en runderen in megastallen ben ik ook niet. Die dieren hebben het niet goed en hebben geen leven. In Nederland zijn er daar duidelijk ook genoeg voorbeelden van.
  Hier in de buurt zie ik mooie initiatieven van duurzame landbouw. Heel jammer dat die mensen hun levenswerk vol goede bedoelingen in rook zien opgaan. Bij ons grazen koeien die zomer en winter buiten lopen. Ze hebben het goed hier. Veel ruimte, enkel natuurlijk voer.
  Maar wat denk je van de boer die onteigend werd omdat alles recreatiegebied moest worden? Dat gebeurde voor mijn deur waar we voorheen woonden. Het hele gebied heeft men daar onder zeewater gezet. Zo’n vruchtbare grond, helemaal kapot, verzilt voor het toerisme… dat maakt me zo kwaad. Waar is men in godsnaam mee bezig?
  Niet alle boeren mag men over dezelfde kam scheren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Absoluut.

   Ik ben het helemaal met je eens!!! Wat mij (en al die 1000-en anderen in ons land) zo enorm verontwaardigt is de kapsones die die Haagse Kliek heeft waarmee men over het volk heen walst terwijl men hen tot op het bot uitbuit…
   Ik zou hier een ellenlange rij feit kunnen neertikken maar dat hoeft niet, die feiten ken jij ook , kent iedereen … en dan Flutte die zichzelf overal vrijpleit omdat we in een ‘gaaf’ landje wonen… nou ik trek m met alle liefde onder mijn auto door!

   Geliked door 1 persoon

   1. En eigenlijk is dat het heel triest…. en dat hij dan ook nog staat te krakelen ‘als er geen vertrouwen is kan ik beter wat anders gaan doen’ (recentelijk tijdens een debat)
    maar daad bij woord voegen ho maar

    Like

 3. Het kan allemaal zo anders, boeren kunnen anders gaan boeren, millieu vriendelijk, onlangs nog mooi voorbeeld op tv, verhongeren zullen wij zelf niet, 20% in Nederland komt van onze boeren, 80% is export, maar als zelfs de achterban van de coalitie totaal geen vertrouwen heeft , zegt dat wel wat, biedt de boer een perspectief, want nu staan ze voor miljoenen in de schuld, uitkoop is niet voldoende, dit kabinet gaat zeker vallen, ook de gesprekken over Groningen bieden geen perspectief, de commissie gelooft er zelf niet eens in, maar goed…..stiekem keer iets pikken kan toch in deze tijd…

  Geliked door 1 persoon

  1. Het kan zeker allemaal anders… maar niet zolang we geregeerd worden door de corrupte zooi die nu dit land bestuurt, die geen moer geeft om het volk dat hier geboren en getogen is, al eeuwen lang.

   Wij gaan het niet mee maken (gelukkig?) maar zo lang zal het niet meer duren voordat de autochtone Nederlander hier tot de minderheid behoort, die als ongewenst en misdadig wordt weggezet en het Nederlands hier een verboden taal is.

   Like

 4. Wij wonen midden in de polder. Geen vuiltje aan de lucht. Laat ze Tata steel sluiten en de Shell! #trotsopdeboer.
  Heel goed gejat! Helemaal mee eens 💋

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja klopt helemaal… maar ja die voorkomen een stuk werkloosheid zegt flutte cs en dat is wat waard…. ja ja dat hij veel niet kan weten we al, hij kan ok niet rekenen want de som van al die werklozenuitkeringen is lager dan al die milieukosten, verlies van kostbare grond waarop de roverheid ‘eeuwenlang’ winst kan boeken door burgers uit te buiten… plust de belastingen die de roverheid betaalt aan schenkingen aan die bedrijven ligt vele malen hoger

   haha ja hè xxx<3

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.