Jafar

Het werd stil op de Leeuwenberg toen in maart Dudley ingeslapen moest worden… en een zoektocht begon naar een passende leeuwenman voor de dames, die even met gematigd tempo uitgevoerd werd ook nog, zoals uit onderstaand verhaal zal blijken.  In Zuidoost-Frankrijk werd dan de meest ideale kandidaat gevonden in de ‘persoon’ van Jafar en afgelopen week mocht hij dan ook op reis, 1370 km maar liefst, moesten er overbrugd worden…

En zojuist kwam Wildlands dan ook met het mooie nieuws om Jafar te introduceren…. en tzt hoop ik hem natuurlijk met eigen ogen te gaan aanschouwen en dan zullen uiteraard ook foto’s van eigen hand volgen… maar voor nu even een filmpje van andermans hand maar wel van mij een: Welkom Jafar!!

“WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft weer een leeuwenman in de groep.
Jafar is afkomstig uit het Franse Sigean. > > > Reserve Africain Sigean
Hij is de opvolger van Dudley, die eind maart overleden is.
In dit filmpje legt dierverzorgster Zoë Slaat uit hoe de verhuizing is verlopen en waarom Jafar nog niet te zien is voor het publiek.

Op dit moment heeft WILDLANDS een leeuwentroep van vier vrouwen en één man. Leeuwen zijn de enige katachtigen die in grote, sociale groepen leven. Afhankelijk van de hoeveelheid voedsel en water in de omgeving, kan een groep uit 3 tot 30 leeuwen bestaan. In de groep leven leeuwinnen (moeders, zussen en nichten) en hun welpen, samen met één of meer volwassen mannetjes die geen familie van hen zijn. De groep heeft een hechte band en zal geen ‘vreemden’ accepteren. De mannetjes blijven een paar maanden of een paar jaar, maar de leeuwinnen blijven voor het leven bij elkaar. Volwassen mannetjesleeuwen zijn veel groter dan vrouwtjes en hebben indrukwekkende manen rond de nek. De kleur, grootte en omvang van de manen varieert per leeuw en met de leeftijd. De manen laten het mannetje er indrukwekkend uit zien, wat aantrekkelijk is voor de vrouwtjes en intimiderend voor andere mannen. De dikke manen van de leeuw beschermen ook zijn nek tegen harkende klauwen tijdens gevechten met andere mannetjes over territoriumgeschillen of fokrechten.”

 

Heb én hou het goed  

 

 

4 gedachten over “Jafar

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: