Boelkloedig

Vanaf gisteren en de komende 4 weken stellen zich via vlogs 5 jonge mensen voor die ‘strijden’ voor de baan van hun dromen:  “Videoranger in Koninklijke Burgers Zoo”.
De kijkers via youtube mogen ook laten weten wat ze van de individuele kandidaten vinden en na die 5 weken gaat Burgers Zoo dan bekend maken welke 2 kandidaten zich dan mogen gaan inzetten als Videoranger.

De 1e vlog is van Fons:

Wat zijn koudbloedige dieren?
Onder andere reptielen zijn koudbloedige dieren, dat betekent dat ze hun eigen lichaamstemperatuur niet constant kunnen houden maar afhankelijk zijn van de warmte uit hun omgeving.
Ze zijn dus net zo warm of net zo koud als hun omgeving.
Dit is anders bij warmbloedige dieren die zelf hun lichaamstemperatuur op peil kunnen houden.
Willen koudbloedige dieren toch actief worden dan zoeken ze de warme zon op zodat ze daarna bijvoorbeeld op zoek kunnen gaan naar voedsel.
De kolenbrandereschilpad is ook een koudbloedig dier.
Door warmtelampen en warmtematten in het verblijf kunnen ze genoeg warmte verzamelen zodat ze in actie kunnen komen.
Fons gaat samen met dierverzorger Sander op pad en hoort van alles over het dieet van de kolenbranderschildpad, de inrichting van het verblijf en wat koudbloedige dieren nu zijn.

De aankomende afleveringen zullen vier verschillende Videorangers een proefvlog maken om te kijken of ze geschikt zijn voor de job. Na deze vier vlogs maken wij twee winnaars bekend. Deze aflevering mag videoranger Fons aan de slag en hij neemt een kijkje bij de kolenbranderschilpad. Laat ons weten wat je er van vond. > > > Klik < < < 

 

 

 

Heb én hou het goed  

 

 

14 gedachten over “Boelkloedig

 1. of Fons de nieuwe ranger wordt is afwachten , maar leuk wel dat ie een minder bekend en dier zonder vacht of haar voor de lens nam

  Ik weer blij met m’n mobieltje want de pc heeft geen internet pppfffttt

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat de beste mag winnen natuurlijk, ik kan daar geen oordeel over geven weet véél te weinig van wat ze daar moeten gaan doen, dat kunnen ze beslist beter zelf bepalen wat de beste kandidaat is.

  Like

   1. Lol, ik ook, tenminste wel als de kennismaking met de dames gepaard gaat met bloedige strijd. (Ho eens even, je moet er wat voor over hebben mannetje! Ok ok…) O ja, sommige dieren wil ik liever niet worden, zoals bijvoorbeeld de meelworm. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.