Pompoenen

Overal pompoenen! Ook in #WILDLANDS waar de dieren er (bijna) allemaal van smullen..

 

Voor Halloween hebben de Afrikaanse olifanten in Ouwehands Dierenpark een griezelige traktatie gekregen: pompoenen met enge gezichten gevuld met pindakaas en olifantensnoepjes. Bumi en zijn moeder Duna smullen ervan! De griezelgezichten schrikken de bonobo’s niet af! De opgewonden dieren proberen juist zoveel mogelijk pompoenen te verzamelen. Er is genoeg voor iedereen, dus ze kunnen allemaal van de traktatie smikkelen.

 

De dieren in Beekse Bergen genieten van pompoenen tijdens Halloween De Afrikaanse olifanten en bavianen in Safaripark Beekse Bergen genieten van een Halloween lekkernij. Ze konden de pompoenen zeer waarderen.

 

De veertien chimpansees van Koninklijke Burgers’ Zoo ontdekken donderdagochtend 24 november 2022 bij het verlaten van hun binnenverblijf twee reusachtige pompoenen in hun buitenverblijf. De oranje pompoen weegt 395 kilo en de groene squashpompoen is dit jaar de grootste van Nederland met een gewicht van 453 kilo. Nieuwsgierig en onderzoekend van aard onderwerpen de intelligente mensapen de uit de kluiten gewassen vruchten aan een uitgebreid inwendig onderzoek.

 

De Aziatische olifanten waren niet de enige dieren die afgelopen maand een pompoen als traktatie kregen. Hoewel deze pompoenen nét iets kleiner waren, mocht dit de pret niet drukken. Van de dwergmangoesten tot de Watoessirunderen, geen dier reageerde hetzelfde op de speciale snack. De Grévy-zebra’s waren wederom met heel andere zaken bezig. Bekijk de video vol pompoenplezier en laat je verrassen! Op 11 november kregen de Aziatische olifanten in ARTIS wel heel speciaal bezoek. De reuzenpompoen van ‘Amsterdam Bloeit’ werd vanaf de Singel naar het ARTIS-Park gebracht. Er werd gesnuffeld, geglibberd, gestampt en gegeten. Het jongste olifantenkalf had wat hulp nodig om de pompoen te breken, met zijn 600 kilo is het jong nog maar net wat zwaarder dan de pompoen van 530 kilo. Na enkele minuten was er niet veel meer van de pompoen over.

 

Heb én hou het goed  

24 gedachten over “Pompoenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.