Zwijmelen op Zaterdag

(525) Blog-Muziek-Uitdaging op zaterdag van Tasja.

Er zijn met regelmaat programma’s op tv waarin ‘oude’ beelden van ‘oude’ muziek getoond worden. Vorige week was man aan het zappen en toen kwam hij iets tegen uit de jaren 80, een nummer dat we gelijk herkenden natuurlijk want geboren in de 50-ers en 60-ers zijn dat wel de decennia waarin muziek gemaakt werd die toen in de discotheken etc gedraaid werd.

In dit specifieke geval betrof het een opname uit Countdown, een tv-programma waar we toen ook altijd naar keken. Dit televisieprogramma werd van 1976 t/m 1993 uitgezonden bij Veronica en was “Europe’s Number 1 Rock Show” Later werd het programma ook uitgezonden in het buitenland en was het op z’n hoogtepunt in meer dan 20 landen op televisie te zien. Gedurende deze 17 jaar muziekgeschiedenis zijn er opnames gemaakt met talloze internationale sterren, waar onder David Bowie, Tina Turner, en vele vele anderen. Uiteraard kwamen Nederlandse top-acts als oa Andre Hazes, Herman Brood etc ook langs voor een optreden in Bussum. Countdown kende ook meerdere presentatoren, zoals oa Lex Harding, Simone Walraven etc. Het Countdown archief is vrijwel helemaal compleet en sinds 2017 eigendom van het Amerikaanse Reelin’ In The Years Productions (David Peck – https://reelinintheyears.com/) en Double 2 Hilversum (Jan Douwe Kroeske – http://www.double2bv.nl). Het archief bestaat uit meer dan 3.000 analoge mastertapes die allemaal gedigitaliseerd en gearchiveerd zijn.

De betreffende opname vond ik gelukkig ook terug op youtube en kan het dus met jullie delen:

John Peter Farnham (Dagenham, 1 juli 1949) is een Australische zanger van Britse afkomst. Internationaal is hij slechts matig bekend, maar in Australië is hij al decennia een van de bekendste musici. Samen met zijn ouders verhuisde hij in 1959 naar Australië. Zijn eerste commerciële succes had hij met de song “Sadie the Cleaning Lady” waarvan 180.000 exemplaren werden verkocht; destijds een record voor Australië. In de jaren zeventig deed hij mee in verschillende televisieseries. In de serie Bobby Dazzler (1977) speelde hij een popster die “Bobby Farrell” heet. Van 1981 tot 1984 was hij het gezicht van de Little River Band waarmee hij drie albums maakte. Farnham begon een solocarrière en brak in 1986 door met het album Whispering Jack en de van dit album afkomstige hit “You’re the Voice”. Het album stond 25 weken op de eerste plaats. Sindsdien was hij in talloze producties en concerten te zien, zoals bij de Olympische Zomerspelen van 2000 in Sydney toen hij samen met Olivia Newton-John optrad. Ondertussen is hij bijna 50 jaar getrouwd en werd hij 2x vader. In 1987 kreeg hij de titel Australiër van het jaar.

Behalve You’re The Voice in 1987 bracht hij oa ook uit:

Age of Reason (1988)
That’s Freedom (1990)

Op zich wel goed in het gehoor liggende songs maar de 1e raakt mij het meest, ik herkende het ook gelijk en het raakte me weer, 35 jaar later. Kortom, ik had het nummer gevonden om ook deze week weer aan te haken.

Fijn weekend iedereen.

 

Heb én hou het goedHeb én hou het goed!

14 gedachten over “Zwijmelen op Zaterdag

 1. Oooo, hier gaan heel veel luikjes open.
  Contdown… Ik was 35 jaar geleden een jaar of 15 en volgde de hitlijsten op de voet. Contdown heb ik ontzettend veel gekeken. Wat ademt dit filmpje en de muziek ontzettend jaren 80 uit! Zo leuk om te zien en horen.
  Naam was weggezakt. De twee andere nummers ken ik ook niet. Maar leuke zwijmel zo.
  Dank je wel voor het openen van de luikjes!

  Geliked door 1 persoon

  1. 🙂 Dat snap ik wel, dat is bij mij natuurlijk niet anders

   35 jaar geleden was ik 25 en volgde het programma wel maar de hitlijsten niet, zat toen ook meer in de klassieke en HaFaBra-hoek

   Het wegzakken van de naam is herkenbaar hoor, ik wist dat ook niet meer.

   Dank je wel, en graag gedaan

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.