Odin & Ninotschka

In het Duitse Hamburg bevindt zich Tierpark Hagenbeck, een familiebedrijf dat in 1848 gestart werd door Gottfried Hagenbeck.
Dat je in dit park de olifanten -kudde bestaat momenteel uit 8 dieren, zie HIER– mag voeren is natuurlijk een leuk extraatje maar dat terzijde.  Een tweede aspect is het Tropenhuis met tal van dier- & plantensoorten. Nog een aspect dat op mijn netvliet staat is het Oran Oetang-huis.

Een vierde aspect is “Eismeer”.
Dit deel ging in 2010 grondig op de schop en na enkele jaren kon met uit Moskou 3 walrussen ontvangen, Odin en 2 dames. Over Odin kwam zojuist nieuws online:

Odin is de enige dekstier in Europe en sinds kort heeft hij vrouwenbezoek.
Een ‘liefdesvakantie’ uit het Belgische Pairi Daiza, dame Ninotschka,  want men wil graag proberen uit dit koppel een jong te krijgen. Als alles goed gaat, gaat Ninotschka in het voorjaar terug naar huis na hopelijk een succesvolle paring zodat er over een plm. 15 maanden een jong verwelkomd mag gaan worden.

Odin kwam in 2013 vanuit een zoo in Moskou naar Hamburg

 

Ninotschka kwam in 2020 naar Pairi Daiza vanuit Valencia.

Vanavond op de (Duitse uiteraard) tv-kanaal RTL wordt hierover om 18.00 uur een documentaire uitgezonden, daarin wordt uiteraard meer informatie gegeven dan ik hier allemaal kan opschrijven.

 

Heb én hou het goed  

20 gedachten over “Odin & Ninotschka

Voeg uw reactie toe

  1. Onze kleinkinderen zagen deze kolossale dieren in levende lijve langs de kust van het zuidereiland van Nieuw Zeeland. Ze staan op de foto waarbij zo’n 20 meter verder het dier op een rots zich uitrekt met open muil. Ik hoorde gelukkig pas achteraf dat ze zo dichtbij waren.

    Geliked door 2 people

  2. Hopelijk gaat het lukken om een klein walrusje te gaan krijgen. Maar dat horen we dan later wel, het zijn indrukwekkende dieren dat zeker. Ik wens je een fijne donderdag toe.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: