Vriendjes ofzoiets

Eén van de locaties waar we vaak wandelen ligt ten oosten van onze wijk op een paar minuten rijden afstand. In dat gebied heb je 1 heel lang stuk weilandachtig gebied dat door hekken opgesplitst kan worden in 3 delen, die afzonderlijk nog heel erg groot zijn overigens -een gehele ronde eromheen is ruim 5km-
In dat gebied, dat de A28 scheidt als het ware van de buitenrand / annex bewoonde wereld van de stad aan de noordoostelijke kant,  lopen Schotse Hooglanders. 7 in totaal en eens in de zoveel tijd komen er jonkies en in die tijd splitst men dus het veld op in 2 of 3 delen.

Die runderen kennen ons onderhand natuurlijk wel en zijn wel vriendjes met onze honden, nou ja soort van. Senna heeft nogal eens de neiging tegen ze te blaffen, ik versta geen honds dus geen idee wat zij dan zegt tegen die prachtige dieren maar gezien hun (verschillende) reacties, zijn ze daar niet altijd even gecharmeerd van.

Vanyar daarentegen is rustig, soort van oude man die gewoon onverstoorbaar door en voorbij slentert.

Van de week liep 1 van runderen niet alleen achter hem aan maar zelfs een eind met hem mee. Kennelijk vond deze heer het wel gezellig met die gevlekte krullenbol naast hem.
(Dit rund is een stier want de horens staan naar voren… staan ze omhoog dan heb je met een koe te maken)

 

Heb én hou het goed  

24 gedachten over “Vriendjes ofzoiets

Voeg uw reactie toe

 1. ja het zijn heel goedmoedige runderen , en je ziet het ze gaan prima om met de honden ook
  helaas zie ik ook ander gedrag van de mens , let wel die niet kunnen lezen , overal staat houd 25 m afstand , nee die willen ze aaien , is er dan een hond bij die natuurlijk niet zoals het moet is aangelijnd en ook niet onder appel , jagen ze deze mooie dieren op , zeg je er wat van , sturen ze de hond op jouw af 😦
  dan ben ik groot voorstanden van afschieten hoor van dat volk 😦

  Geliked door 1 persoon

  1. Volgens mij ook inderdaad.

   Wij komen daar zelden mensen tegen maar die die we tegenkomen gedragen zich gelukkig wel…. ik zou me ook niet stil houden als ik dat andere volk tegen zou komen.

   Onze honden kunnen daar gelukkig los lopen omdat ze wel goed gehoorzamen, anders zouden we het ook niet doen.

   Ik ook hoor.

   Geliked door 1 persoon

  1. Klopt…. doet ie eigenlijk nooit… die houdt mij in de gaten en scharrelt verder op zijn gemakkie rond, die maakt zich nergens druk om op zulke locaties.

   Dat weet ik ook niet, al heb ik wel de indruk dat er geen greintje kwaad of ander negatiefs bij zit.

   Ja zeker weten… echt heel mooi daar… (omringt de wijk Marsdijk aan de noord- en oostkant, aan jullie kant dus eigenlijk)

   Geliked door 1 persoon

  1. 1 maar meer hoor…. sinds 4 juni 2021 …. toen we Brego (schotse collie) in moesten laten slapen. Omwille van ons beider gezondheid (of beter gezegd het toenemend ontbreken ervan) is toen het besluit al gevallen geen dieren meer toe te voegen… inmiddels zijn van we 6 poezels en 2 honden naar 3 poezels en 1 hond (resp. 9,5 – 8,5 en 5,5 jaar)
   Die zwart-witte die je op het filmpje hierboven ziet is van de buuf.
   De mijne is die blond-bruin gevlektse krullenbol naast het rund.

   Haha ja dat ben ik dan wel weer met je eens

   Geliked door 1 persoon

 2. Die 25 meter afstand kun je niet altijd houden.
  Ik stuurde een keer een fotootje via whatsapp naar mijn zus. Toe ik opkeek stond er zo’n beest tegen me aan, oke, op 5 cm na. Ben maar gauw verder gaan lopen.

  Geliked door 1 persoon

      1. Dat snap ik ook wel hoor…. Nee precies. Anderzijds, zouden tal van gemeentes in ons land deze dieren huisvesten in het ‘wild’ zonder amper toezicht… als dat onverantwoord was?

       Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: