Ze waren er wéér!!!

Sommige dieren spreken je meer aan dan anderen… dat geldt bij mij ook voor vlinders.
Één van mijn favorieten is op dit gebied de Greta Oto, oftewel Glasvleugel-Vlinder.
Je ziet ze zelden en in elke vlindertuin spied ik altijd elk groen blaadje af in de hoop er eentje te spotten, zelden succes, tot aan vandaag dus.
Daphne spotte ze al eerst en riep mij er gelijk bij en er waren meerdere ook nog, soort van de kers op de verjaardagstaart dus vandaag.

De titel slaat dus niet op ons -weer in KBZ te A hobbelen- maar op de Glasvleugel Vlinders!!


Vanochtend troffen we ons op onze gebruikelijke samenkomstplek in Beilen en zonder problemen tuften we verder naar Arnhem, Burgers Zoo was de geplande locatie om aldaar de verjaardag van blogger Karel (die morgen 72 wordt) te vieren.
Wij kwamen keurig op tijd en nadat ik de scootmobiel in ontvangst had genomen gingen we op weg naar de koffie en om daar op Karel, die verlaat was, te wachten.
Mijn eigen scootmobiel staat op punt van overlijden en kan de heuvels van Arnhem zeker niet meer aan. Vooralsnog ben ik niet van plan een nieuwe aan te schaffen want a) ze zijn behoorlijk prijzig en b) ik loop tegenwoordig weer veel beter dus de andere parken kan ik wel handelen, en indien nodig met mijn eigen scoot doen (oplader altijd mee, voor het geval dat).  Burgers Zoo is het enige park in Nederland dat scootmobiels heeft staan om het haar gasten nog meer naar de zin te maken. Je betaalt 50 euro bij het ophalen en bij het inleveren krijg je 45 terug als je geen schade hebt gemaakt. Ideaal!!! Echt aan te raden voor iemand die slecht loopt of om wat voor reden dan ook niet de nodige conditie heeft om dit grote park met tal van heuvels te doen.

Aan het eind van de dag dus ook totaal geen spijt van gehad dat ik dit gedaan heb, heerlijk zo’n luxe tuut onder je edelst deel glimlach.

De dag verliep verder snel maar gezellig, zoals altijd.
Bij het eten toosten we op Karels verjaardag morgen en pakte hij zijn cadeautjes uit.

Overigens… ik had onderstaand filmpje al gezien… en de diertjes zag ik ook maar hen fotograferen lukte voor geen meter…

Het totaal vernieuwde Bush-restaurant bleek een pareltje in hoofdletters. Het eten bleek fors duurder geworden maar oké dat is nooit iets waardoor we ons laten tegenhouden want eten moet en het mag ook smaken. Dát deed het óók!!

De terugreis verliep ietsjes minder soepeltjes door de drukte op de weg maar toch kwamen we op de ingeschatte tijd aan waarna ik in eigen auto stapte en huiswaarts tufte alwaar ik om 6 binnenstapte en met een beker dampende leut ontvangen werd.

De foto’s waren deels niet geslaagd en belandden dus in de prullenbak maar de 200 die overbleven zette ik in een album dat zich opent als je op de foto hierboven klikt.
Wij hebben het in ieder geval prima naar onze zin gehad ondanks de kou (waartegen je je kunt kleden en dat had ik dus met mijn thermogoedje ook gedaan). Het was heerlijk rustig in het park dus we konden overal prima bij als het ware. Ook bij de plas-, koffie- &eetpauzes hoefden we niet in lange rijen te staan.

-Daphnes ALBUM.

Heb én hou het goed  

30 gedachten over “Ze waren er wéér!!!

Voeg uw reactie toe

  1. Dank u dank u. Ja dat is zeker waar temeer daar het nu weer de goede kant op gaat want het werd erg lelijk / slecht van kwaliteit door medicatie. Dis gewijzigd een paar maand terug en nu komt mijn haar weer bij in de conditie.

   Dank je wel, ja was het ook, heerlijk!

   Like

 1. Die vlinder is echt een schitterend beestje! Mooie foto’s heb je gemaakt, en een mooi en divers park is het ook. Ze houden daar zo te zien van uitleg en educatie. Dat grijze aapje met die witte mond en het wit rond de ogen stal mijn hart. Hij mag bij me komen wonen en dan noem ik hem Hendrik. En zo’n klein groen kikkertje is ook welkom (Tinus). Ik weet niet of Hendrik en Tinus speelkameraadjes kunnen worden, maar dan nemen we er voor de zekerheid zo’n doddig stokstaartje bij. (Carla)

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja nou hè?!
   Dank je wel.
   Ja dat klopt ook, het is nog steeds een familiebedrijf met een heel hechte groep personeel.

   Educatie is 1 van de grootste speerpunten van een dierenpark tegenwoordig en BZA draagt daarin grote en belangrijke stenen bij.

   Dat is de Brillangoer -https://nl.wikipedia.org/wiki/Brillangoer- .
   Die Kikker wil je ook niet, deze Reuzeboomkikker -https://nl.wikipedia.org/wiki/Reuzenboomkikker- is namelijk nogal giftig
   En die stokstaartjes zitten altijd onder de luizen en zijn in staat in hap je vinger van je hand af te bijten… .

   Gelukkig weet ik ook wel beter dus hoef ik geen moeite te doen je tegen te houden 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. Een vlindertuin is altijd mooi om te bezoeken, dan het geduld opbrengen dat een vlinder zijn vleugels zal spreiden en je de mooie kleuren mag zien.
  Burgers Zoo vind ik ook een van de mooiere dierentuinen, met veel afwisseling.
  Wat een goede service een scootmobiel van het park.
  Karel nog gefeliciteerd met je geboortedag. Hans

  Geliked door 1 persoon

  1. Helemaal waar Hans…de Mangrove is een prachtige plek. Ja bij sommige vlinders wel inderdaad 😉 Sommigen zien er gelukkig ook prachtig uit met gesloten vleugels, vaak totaal anders zodat je ze niet snel herkent als 2 gelijken als ze je voorbij fladderen.

   Helemaal mee eens!! Ja zeker dat ook nog eens. Dat zouden alle parken, vooral de grote, moeten doen!

   Dat leest hij vast wel.

   Like

 3. ja je zag er goed uit , helemaal fit , fitter dan ik , hij die morgen 73 wordt 🙂
  we hadden fijne geluk momentjes , zoals met de vlinders , maar ook de zeekoeien en de leeuwen
  ik heb pech gehad , maakte vele filmpjes in het aquarium , staat er 1 op en 1 foto , heb de hele foon nagepluisd , niets nada
  en243 foto’s op 2 volle accu’s is ook niet goed hé
  maar wat hadden we een fijne dag
  zal zo nog ff de foto;s kijken en dan ben ik echt toe aan een gezonde nachtrust 🙂

  Geliked door 2 people

  1. Dank u dank u …. schijn bedriegt, dat weet jij ook 😉

   Ja dat klopt zeker, het werd ons gegund, omdat jij jarig bent dan denk ik 😉

   Och dat is jammer joh!! Dan de volgende keer maar opnieuw maken.

   Jah dat had ik ook hè… ik had er 250 ofzo en ook 2 accu’s bijna leeg. Wellicht heeft de kou een rol gespeeld? En de leeftijd? En misschien waren ze ook wel niet goed genoeg opgeladen….

   Zo is het, dat telt hè

   Veel plezier en een fijne vejraardag

   Geliked door 1 persoon

   1. Nou gelukkig dan maar, dat ik er niet bij was. 😇Konden jullie lekker roddelen. 🤣🤣🤣 ja, ik heb er nog aan gedacht, maar het lukte dit keer echt niet. Wie weet een andere keer. Ik geloof dat jullie nog weleens een dierentuin bezoeken 😎

    Geliked door 1 persoon

  1. Zeker weten.

   Dat is fijn te lezen lieve dame… jammer dat je zover weg woont want het zou zo leuk zijn je een keer bij ons te mogen laten aansluiten

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: