13

uren op de minuut nauwkeurig, later dan toen ik vanochtend ’t huis verliet, stapte ik er weer in.

Even na 7-en vanochtend parkeerde ik de auto op de carpoolplek in Beilen en even later stapte ik over in Daphnes auto waarna we door tuften naar het station en daar St@@rtje bij ons in lieten stappen waarna we de weg vervolgden naar het ‘verre gewest’.
De heenreis verliep probleemloos gelukkig en ruimschoots voor 10-en liepen we door Artis‘ poorten naar binnen waarna ik gelijk al een mooi snoetje op het terras ontwaarde waaraan ik de naam Esther toekende. We begroetten elkaar en gingen aan de koffie terwijl we wachtten op de anderen die onderweg waren.
Weer even later zag ik 2 mooie koppies aan komen lopen en konden we Rietepietz & Vonnie hartelijk welkom heten. Terwijl we de tijd vulden met gezellige geklets wachtten we op de anderen en weer even later zag ik een leuke krullenkop, dat moest wel Jeanne zijn, en dat was ook zo, en nadat zij ook een kopje koffie had verorberd deden we een 1e ronde.
Op mijn voorstel bleven we voor in het park omdat ik graag in de buurt van ingang wilde blijven zodat we een kleine 1,5 uur later gezamenlijk Bea konden opwachten.

Na die 1e ronde weer buiten uit het vogelhuis liep het tegen 12-en en enkele minuten later  bliepte mijn gsm en meldde Bea dat ze bij de kassa stond.  Nadat we elkaar allemaal begroet hadden en Bea ook een kopje koffie had weggenoten gingen we weer op pad.

Langs de gemixte perken met bloemen en groentes langs Berberapen en Gibbons op weg naar de tal van andere dieren. Vogelgalerijen leverden ook veel moois op.

Het aquariumgebouw stond volledig in de steigers, daar zagen we dus weinig tot niets van, dat was al bekend. Het weer was prachtig, we kletsten gaandeweg de stappen vele meters weg terwijl ook de camera’s her en der meer inhoud kregen.

Op zeker moment werd het ‘binnen’ ( in de vlindertuin dus) te warm voor enkelen dus splitste de groep zich eventjes op. Terwijl een paar dames buiten op een bankje genoten van het mooie weer en een briesje liepen bij de anderen zweetstraaltjes omlaag.

En toen was het een kwestie van: Zien eten doet eten. Het muisje vertelde ons luid en duidelijk dat hij niet de enige was met een (te) lege maag.  Wij vervolgden onze weg naar buiten, sloten ons weer aan bij het deel van de groep dat al buiten zat, en bespraken dat we wel aan eten toe waren. Het liep al tegen2-en toen.
Een paar dames besloten afscheid te nemen en huiswaarts te keren en dus namen we afscheid van elkaar en bleven we met zijn 6-en over. We liepen via het olifantenperk, waar op dat moment weinig te zien was, naar het restaurant alwaar we enige tijd later op het terras heerlijk zaten te smullen.

Daarna liepen we terug naar het olifantenperk en zagen we al tal van fruitsoorten, groenten en boomstammen liggen terwijl personeel poep aan het ‘scheppen’ was.
De fanten stonden al te dringen bij het hek, zo grappig.. met geluid en al, alsof ze tegen de mannen zeiden ‘Lekker dan, leggen jullie al dat lekkers neer, kunnen we er niet bij omdat jullie de deur niet opendoen’. Dat gebeurde gelukkig vrij snel daarna en konden we nog even volop genieten van dat grut, én natuurlijk mooie foto’s voor Petra maken.

Toen was het tijd voor de anderen om huiswaarts te keren en dus namen Daphne en ik afscheid van iedereen en gingen wij 2-en nog even apart op pad om dieren op te zoeken die we eerder die dag gemist hadden, waaronder Akili.

Het liep al tegen 5-en toen wij het ook ‘zat’ werden, wat alleen maar betekent dat onze energie begint op te raken en we dus huiswaarts moeten keren want Artis is ook voor ons niet naast de deur. En onderweg moet je wel bij de pinken blijven natuurlijk, ook dat vergt energie.

Onderweg bij een pomp nog drinken en een ijsje gehaald, in een file beland en zodoende stapte ik om even na 7.30 in Beilen in mijn eigen tuut en tufte huiswaarts. Ik had mijn (v)echtgenoot natuurlijk op de hoogte gehouden dus toen ik thuis kwam stond er al drinken klaar, en ook eten, dus ik kon ‘aanvallen’.

Weer even later zette ik de foto’s op de pc, bekeek en ‘verkleinde’ ze zette ze in een album dat dus 200 foto’s bevat en zich opent als je op de foto hieronder klikt.

Alleszins geslaagde dag dus en gezien de uitstralingen op de snoetjes om me heen vandaag was ik niet de enige die het naar haar zin had. Voor herhaling vatbaar dus, zoals elke weblogmeeting in het verleden ook al had laten zien.

Iedereen die er wel was, enorm bedankt voor jullie aanwezigheid en gezelligheid!!
Ohja, ik heb de namen gelinkt dus als je erop klikt (niet nu gelijk maar morgen ergens ofzo) zul je wellicht blogberichten aan treffen die ook over vandaag vertellen.

Verslag van:
St@@rtje ~ ~ ~ Jeanne ~ ~ ~ Rietepietz ~ ~ ~ Bea

 

Heb én hou het goed  


60 reacties op ‘13

  1. 🙂 Helemaal fijn Esther…. een volgende keer hoop ik je weer te mogen verwelkomen, en andere bloggers zodat je nog meer gezichten gaat leren kennen 😉

   Like

 1. ha die Melody
  dus mooie gezichtjes op het terras , een goede start van een mooie dag
  ja jullie maken een hele reis , en dat doet Bea ook pppfffttt
  maar de dames waren tevreden las ik wel , dus al in al een geslaagde dag
  zal eens zien of ik het album open krijg

  Geliked door 2 people

 2. Dankjewel lieve Melody voor de hartelijke ontvangst, de attentie, de koffie en jouw gezelschap. Wat weet je toch veel over de dieren en hun habitat. Grote bewondering. Ik heb ervan genoten! Mijn verslagje moet nog even wachten want ik heb drie drukke dagen en nu lig ik met de pootjes in de lucht.
  Nogmaals: dankjewel en heel veel liefs 🤗

  Geliked door 2 people

  1. 🙂 Heel graag gedaan!
   Superfijn dat je er was, ook zo’n lange reis en meer, er voor over had.

   Rust lekker uit, straks aan de bak en dat blogje komt tzt wel.

   xxx liefs terug

   Geliked door 2 people

 3. Wat een energie om nog diezelfde avond te schrijven! Fijn dat jullie genoten hebben, van de dieren én elkaars gezelschap. Voor Bea en Riet wel een uitdaging, twee op drie dagen tijd. En het weer zat jullie mee!

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha ja dat doe ik altijd, komt zelden voor dat ik niet blog als ik pas thuis ben van een uitje.
   Helemaal mee eens… ze hebben zich dapper en kranig geweerd *grinnik.
   Ja joh, zalig.

   Geliked door 1 persoon

 4. Oh wat leuk om te lezen en oh wat was ik ook graag van de partij geweest. Alles is leuk, en bezoek aan Artis en gezichten van medebloggers zien en er ook gewoon mee kunnen praten en en en…

  Geliked door 1 persoon

 5. Ja hoor, die glimmende snoeten had je goed gezien, het was een heerlijke dag , kan niet anders, heerlijk weer , goed gezelschap en een attente “gastvrouw”. wat willen we nog meer. Het was een fijn groepje hé! Mijn logje moet inderdaad nog tot morgen wachten. Na drie grote uitstappen in 5 dagen is het bloggen gewoon kéihard werken. Knap dat jij na zo’n lange dag nú al een log hebt.

  Geliked door 1 persoon

  1. 🙂 Vond ik ook. Ja dat klopt zeker, dit viel ergggg in de smaak!

   Geeft niks, alles op zijn tijd immers.

   Dat is routine hè, daarna ga ik meestal gelijk plat ook enzo maar zolang dat blogje niet staat ben ik niet rustig genoeg om plat te gaan

   Like

 6. Hoe snel ben jij! Ik ben al iets langer thuis, maar dat blog is er morgen toch echt nog niet! Maar ik ben erg voldaan, vond het een heerlijke dag in leuk gezelschap. Eindelijk kennisgemaakt met wat mensen achter de blogs. Zo leuk! Maar vooral jij heel erg bedankt voor alles!

  Geliked door 1 persoon

  1. Valt wel mee hoor… is routine, ik doe het altijd, pas daarna heb ik de rust om in de ruststand te gaan.

   Fijn dat je het zo goed bevallen is, was/is je van harte gegund.

   Ja dat ‘weten welk snoetje bij welk blog hoort’ vind ik zelf ook altijd een leuke bijkomstigheid

   Graag gedaan!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.