WE-300 *68*

we300vanplato

 

~ Plato’s 68e WE-300

~ Thema  november 2015 :

~ Spellen

 

 

Hè??
Stond dáár nou écht wat zij dacht dat er stond?
Ze las het verhaal, dat ze inmiddels al drie keer gelezen had, nogmaals, nogmaals en nogmaals… Laat ik eerst maar even een pauze inlassen, dacht ze, koffie, sigaretje, zonnetje op het balkonnetje, even op adem komen en pogen haar wild in het rond slaand hart tot enig kalmeren te brengen.

Ze liep bij het bureau weg, de keuken in en schonk zich een bak koffie in. Met die koffie en een sigaret installeerde ze zich op het balkon waar een mager lentezonnetje haar gezicht streelde alsof het zeggen wilde: “wat jij eruit op pikt wordt niet zo bedoeld… ”
De koffiebeker raakte leeg, haar sigaret was op, de zon verdween achter een donkere wolk.. onheilspellende voorbode?
Terug op haar stoel achter het bureau las ze nogmaals wat ze al meermalen gelezen had, in haar hoofd kon ze het hele verhaal al zonder het tegelijkertijd te lezen soort van opdreunen.

Het nieuws had haar behoorlijk van haar stuk gebracht en ze wist ook niet wat ze er nou precies mee moest. Dat was eigenlijk nog wel het meest vreemde van alles. Zij, die nooit om woorden, laat staan een weerwoord, verlegen zat, zat nu naar een blanco pagina te staren. Haar vingers lagen dan wel op het toetsenbord maar er kwam geen letter uit, dat was al een heel vreemde gewaarwording van zichzelf.

Een weerwoord moest ‘even’ op zich laten wachten. Al wat er nu in haar opkwam was pure verbolgenheid vermengd met zo mogelijk nog intensere verbazing. Als ze vanuit die emotie zou schrijven zou de lezer er geen snars van snappen laat staan begrijpen wat zij wilde overbrengen. Bovendien zijn sommige dingen niet op te schrijven omdat die simpelweg niet in woorden te vormen zijn zoals gevoeld en bedoeld.

34 gedachten over “WE-300 *68*

Voeg uw reactie toe

 1. Eeeehhhh, ik snap het niet helemaal. Of helemaal niet. Stonden er spelfouten in die brief? Of ….. ik heb geen idee hoe ik dit verhaal moet interpreteren.

  Like

  1. 😉

   het antwoord…dat onvermijdelijk zou volgen.. was even niet in woorden samen te vatten…. overloop van emoties is immers niet te spellen?

   Like

 2. Het voordeel van je op papier uit drukken is dat je altijd nog kunt herstellen en veranderen ,(zolang het niet verstuurd is) dat geeft gelegenheid je gedachten te ordenen en je af te vragen of het ook nog voor andere interpretatie vatbaar is. gesproken woord kan nooit meer ongedaan gemaakt worden.

  Like

  1. Inderdaad…. want ook al biedt je je verontschuldigingen aan, hoe oprecht ook, daarmee gum je het nog niet uit het geheugen.

   Like

 3. Ik weet nog steeds niet waar ik beter in ben: praten of schrijven 😉 Door de jaren heen ben ik wel minder “flapuiterig” geworden. Dat scheelt een stuk!
  Originele invulling van het thema. Een spelfout ligt veel meer voor de hand!

  Like

  1. Dank je wel Corja …. ik denk daar nooit over na… ik leg mijn vingers op het toetsenbord en laat ze hun gang gaan ….

   Like

 4. Een mooie WE om over na te denken! Het blijft toch wel een beetje in het midden. Je kunt er verschillende kanten mee op.
  Prachtig geschreven…..

  Liefs Frederique

  Like

 5. Na het lezen van de reacties snapte ik de WE ook beter.
  En ja, emoties kunnen rare dingen dingen met een mens doen
  en probeer die maar eens met verstand te analyseren.
  Niet te doen inderdaad.
  Mooie WE 🙂

  Like

  1. ja precies maar ik denk dat jij ook wel weet dat ratio erg instabiel is als de emoties de overhand hebben en dan is het moeilijk je impulsen te bedwingen…

   Like

 6. Beste Mel, het komt doordat ik dacht dat er 69 boven dit log stond, dat ik heel iets anders las. Vond ik niets voor jouw om over meer dan franse zoenen te schrijven,
  Dus ja ik spelde dit blog heel anders dan dat jij het ooit geschreven hebt.
  En omdat ik er al een franse titel aangaf (sorry nogmaals), las ik gaandeweg ook heel veel woede op recente gebeurtenissen.

  Like

  1. 😉 Vergissen is menselijk meis…

   En over dat onderwerp…en alles dat daaraan gerelateerd is…schrijf ik hoogstzelden iets, als ik er al iets over schrijf is het vanuit mijn emotie omdat ik vind dat men een bepaald deel van de mensheid aan een zeker deel mag ophangen…

   Dat onderwerp is hier totaal niet van toepassing overigens … de woede die je las klopt wel…

   Like

 7. Ik zag: spelfouten op een blanco pagina… 😉
  Als ik boos ben ga ik nog wel eens ergens naartoe waar niemand me horen kan, en even flink tekeer gaan lucht dan behoorlijk op.
  Of ik ga juist schrijven, want dan ben ik gedwongen om de boel te overdenken en te analyseren, dan komt er orde in de gedachtenstroom. Niet versturen natuurlijk, dus niet in het e-mail programma, maar in de tekstverwerker schrijven! Het mag ook “free writing” zijn – 10 minuten doorschrijven zonder correctie, zonder onderbreking, alles opschrijven wat je voor je kop komt – en die tekst is echt helemaal alleen voor jezelf. Dan pik je later de krenten uit die pap om er een reactie van te construeren.

  Like

 8. Die waren er ook, meer dan zelfs 😉 was echter niet waarom het draaide.

  Zo’n plek heb ik ook. Een plek waar ik eens zat met het vaste voornemen het nooit meer (levend) te verlaten… Waar ik nu af en toe heen ga om te doen wat jij schrijft als mijn depressies weer de overhand dreigen te krijgen.

  Schrijven doe ik ook…. lappennnnnn …. was 1 van de 1e tips die ik van een professionele hulpverlener kreeg nadat mijn bedrijfsarts bij een ‘toevallig’ bezoek op kantoor mij achter mijn bureau wegplukte en zei: “wij moeten maar eens effe babbelen”

  Kortom… al leef én handel ik voor 99,9% procent vanuit mijn emoties… en al ben ik zo impulsief alsof ik het uitgevonden heb… ik weet als geen ander dat het heel slim is, alleen al uit zelfbescherming, af en toe een stap terug te zetten voordat ik op iets reageer dat mij enorm raakt.

  Like

 9. Ach laiverd, sommige dingen mot nait via ain computer. Ik hest zulf metmoakt. Dingen aanders interpreteren dan er stoat, zo triest.

  Ik wens doe ain schier wiekent!
  Laifs, Alie

  Like

  1. Dat klopt wieffie …. noit allint mit ’n kompjoeter moar gewoon aal dat op schrift stoit op welke wieze din ook kin zo aans valln as dat de schriever ut bedoulde

   Moar ja….zucht…. soms loopt t gewoon zo en hest t mor te slikkn ….

   Doin loivrd, joe ook ja !

   Like

 10. Mijn dochter was bijna haar beste vriendin kwijt door zo’n rare misverstand op hun App. Dochter vond het een grapje, vriendin een belediging. Dat werd op gegeven moment schelden via de app… met als vervolg een verdrietig meisje en een heel boze vriendin. Gelukkig hebben ze het op kunnen lossen, maar volgens mij is die echte vriendschap toch over. Via mail of telefoon is de boodschap op zoveel manieren over te brengen, maar om de juiste toon mee te geven, is zo lastig. Wanneer ik een mail niet begrijp, of bang ben het verkeerd te hebben opgevat, dan bel ik even.
  Ik hoop dat jouw bericht ook op verschillende manieren op te vatten was en hopelijk niet zo zwaar als je dacht.

  Like

  1. Klopt….. interpretie is het sleutelwoord en juist dat is bij schrift op tekst heel vaak nou net niet te vinden…

   Dank je wel….. helaas niet… alweer een tijd terug inmiddels, is oke nu, heb me er bij neergelegd onder het mom van ‘ik kan de wind niet sturen maar wel mijn zeilen bijzetten’

   Like

 11. Mooie WE over een heel herkenbare situatie. Ik laat er in zo’n geval altijd eerste een dag overheen gaan alvorens een antwoord te geven. In je emoties kun je verkeerde dingen schrijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: