Midnight Walk Assen nr. 9c

We tellen alweer af… Nog 44 dagen… en dan is het 8 september…

Daphne en ik kijken er al weer enorm naar uit om in het donker te midden van 100-en anderen onze stad te gaan verkennen.  Nou zou ik na de bijna 10 jaar dat ik hier woon toch onderhand wel moeten kunnen zeggen dat ik de stad op mijn duimpje ken maar dat is niet zo.

De Midnicht-Walk-Assen heeft me tot dusver nog iedere keer verrast, aangenaam ook, je krijgt dingen te zien die je zowel verwacht als niet verwacht. De sfeer is altijd super en ondanks dat ik toch echt niet van de mensen-menigtes ben kan ik deze menigte prima handelen.

De route is zo’n 7-8 km lang en tijdens die route vind je zo’n 20 locaties met afleiding. Dat kan van alles zijn en de afgelopen keren zijn we meermalen zeer aangenaam verrast, ik herinner me vorig jaar het optreden van een 2-tal dames die opera- & operettemuziek zongen en daarbij door een andere dame op de piano begeleid werden, wel met humor zodat ook de niet-klassieke-muziek-liefhebbers er veel plezier aan zouden hebben. In een feeërieke setting met belichting in het bos, zo leuk!! Van één van de eerdere wandelingen herinner ik me een drumband die staande op een boot in De Vaart heerlijke meezingers speelden en dat Niels en ik toen een walsje dansten op straat terwijl het goot van de regen, pret dat we hadden!! Ook vind je tijdens de route diverse locaties met versnaperingen dus de inwendige mens komt ook niets te kort.

Net als voorgaande edities lopen we ook deze, de 9e, editie natuurlijk niet voor onszelf. 31 mei werd in de bibliotheek van De Nieuwe Kolk, waar de wandeling ook altijd start, Het Taalhuis geopend en zij zijn het goede doel waarvoor we in 2017 lopen in de hoop een prachtig bedrag binnen te halen. Het Taalhuis gaat de laaggeletterdheid aanpakken en dat is natuurlijk iets waar ik volledig achter kan staan.  (De voorgaande jaren liepen we voor:  2009 – Sportvereniging Bartje ~ 2010 Weggeefwinkel ~ 2011 Schaapskooi Ballo ~ 2012 Stichting Jarige Job ~ 2013 Hospice Alteveer, ~ 2014 Varen in Assen ~ 2015  Johannes Postgroep  ~ 2016 Stichting Leergeld Noord-Drenthe) .

Ik kijk er enorm naar uit, wat mij betreft mag het nacht zijn en bij het ontwaken 8 september glimlach
Dat duurt, zoals ik in het begin al schreef, nog 44 dagen… er is nog tijd zat om je in te schrijven en dat mij te laten weten zodat je gezellig met Daphne en mij mee kunt wandelen en de hoofdstad van Drenthe dan letterlijk en figuurlijk in een ander licht kunt komen bekijken.

18 gedachten over “Midnight Walk Assen nr. 9c

  1. Dat komt vast goed, dank je wel… kom je mee wandelen? Lijkt me top deel uit te mogen maken van een ‘blog-wandel-groep”
   Soort van alternatieve weblogmeeting

   Zo kort pas joh, jeetje, dan wordt het de hoogste tijd dat je km’s gaat maken om rij -ervaring op te doen grijnssss

   Dat is absoluut waar.

   Like

 1. mogge Melody
  dus de stad blijft je verassen , zelfs in het donker , er zullen wel plekjes zijn waar je anders nooit komt
  het is een leuk als ook goed gebeuren en hopelijk halen de lopers flink wat op

  ik had gister een zonnige warme dag , een mooie wandeling , en nee ik ging niet in de 8 baan , zal daar ook niet naar binnen , wat een herrie pppffftt , gillende mensen en te luide muziek
  vandaag wat een rustdag , beetje stoffen en zuigen , de gemaakte foto’s bekijken en nu eerst een inhaal slag in de mailbox
  geniet de dag

  Like

  1. Middag Karel…

   Ja altijd weer…. zeker weten, mooie woonhofjes en zo… mooie tuinen…
   Dat hoop ik ook…. gelukkig lukt tot dat nu toe elk jaar want er lopen altijd heel veel mensen mee.

   Wat heerlijk voor je. Ik hobbel op en neer tussen allerlei klusjes en mijn maandagmeneeer om wie ik me toch wel zorgen maak.

   Een rustdag is lekker, zit er voor mij nog ff niet in voorlopig….

   Doe je best, geniet waar mogelijk.

   Like

    1. Dat is fijn!!

     Ja dat gaat, hoop ik, wel lukken. Manlief moet de nachtdienst in, de 1 van 3 en daarna gaat zijn vakantie beginnen. Een avondje alleen op de bank voor de buis of pc of een boek….weet ik nog niet…

     Zo is het…wat gebeuren moet gebeurt toch wel en dat wat niet gebeurt moet dus ook niet gebeuren 😉

     Like

      1. Ja klopt….een deel van de schutting wordt afgebroken… en van het hout dat daardoor vrij komt wordt een ander deel van de schutting vervangen en er komt een nieuwe poort in.

       Ja dat doe ik ook maar geloof ik, of ik neem het op, weet nog niet….

       Ja tuulkkk jij toch ook 😉

       Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.