House of Animals

Fantastisch nieuws van House of Animals… al hoe paradox ook want als je zulk nieuws niet zou hoeven melden zou dat nog veel fantastischer zijn….

Het werk van Karin Soeters is mede door Corona des te omvangrijker én belangrijker geworden want de puppyhandel floreerde/floreert als nooit eerder, het dierenleed is groter dan ooit eerder het afgelopen jaar en nog steeds gaande…..

House of Animals – AnimalsToday

Een beruchte broodfokhandelaar in Lelystad heeft de handdoek in de ring gegooid: zijn malafide puppyhandel is permanent gesloten en uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. Deze handelaar verkocht vanaf een industrieterrein broodfokpuppy’s afkomstig uit Hongarije, die te jong waren, vaak ziek en waarvan gefraudeerd werd met de paspoorten.

House of Animals maakte een reportage over zijn handelen en deed aangifte. Helaas heeft de NVWA geen actie ondernomen, ook niet toen er melding werd gedaan van puppy’s die te koop werden aangeboden met gecoupeerde staarten; iets wat verboden is in Nederland en reden voor interventie.

Om de handelaar toch te kunnen stoppen deed House of Animals een handhavingsverzoek, waarvan alle gemeenteraadsleden in Lelystad op de hoogte werden gebracht. De activiteiten van deze handelaar waren ook in strijd met het geldende bestemmingsplan, want hij verkocht (geïmporteerde) honden aan particuliere kopers. Dit valt onder detailhandel in de zin van artikel 1.28 van het bestemmingsplan:

“…het bedrijfsmatig te koop aanbieden, waaronder begrepen de uitstalling ten verkoop, verkopen en/of leveren van goederen aan personen die die goederen kopen voor gebruik, verbruik of aanwending anders dan in de uitoefening van een beroeps- of bedrijfsactiviteit…”

Op grond van artikel 3.5. van dit bestemmingsplan is deze vorm van detailhandel op het bedrijventerrein niet toegestaan. Gemeente Lelystad startte hierop een onderzoek naar de overtreding van het bestemmingsplan. De gemeenteraad nam tevens unaniem een motie aan waarmee malafide hondenhandel uit de gemeente moet worden geweerd.

House of Animals deed tevens aangifte tegen de Hongaarse dierenarts die met deze handelaar werkte. De Hongaarse autoriteiten hebben onderzoek gedaan en de man op non-actief gezet. Karen Soeters, oprichter van House of Animals:

“Dankzij de samenwerking met gedupeerden die hier een hondje hebben gekocht en die ons, ondanks veel ellende en verdriet, in vertrouwen hebben genomen, kunnen wij ons werk doen. Deze handel moet gestopt worden en dit is weer een mooie stap in de goede richting.”

House of Animals voert momenteel actie tegen Marktplaats, waar de verkoop van broodfokpuppy’s nog steeds wordt gefaciliteerd, met als gevolg medeplichtigheid aan vreselijk dierenleed en malversaties. Ook die tak van de broodfokhandel moet stoppen, aldus Soeters.

TEKEN ALSJEBLIEFT DEZE PETITIE

8 gedachten over “House of Animals

  1. Heel goed dat je dit eens onder de aandacht brengt en zeer goed dat deze broodfokkers worden gepakt want de lieve puppy’s zijn wel de pineut. Net als hun baasjes maar helaas is het ook zo dat als er ene wordt gepakt en toch nog andere komen. Onze hond hadden we vroeger ook gered ervan en koste ons veel geld maar ze was er toch bovenop gekomen . We hebben haar 13 jaar een goed leven kunnen geven.

    Geliked door 1 persoon

    • Helaas wel hè

      Die anderen blijven komen, ongeacht of er broodfokkers opgepakt worden of niet, des te meer reden om er mee bezig te blijven en zoveel mogelijk van die mensen het werk onmogelijk te maken

      Ik heb nooit puppy’s gekocht dus ben er geen tegengekomen … wij haalden altijd (en nog steeds) gedumpte dieren uit asielen

      Like

  2. Het is natuurlijk de “consument “zélf die de broodfokker in stand houdt. De meeste zijn niet bereid een reëel bedrag te betalen bij een goede fokker. Dit soort acties is mooi maar dweilen met de kraan open en waarschijnlijk gaat zo iemand weer vrolijk verder onder een andere naam. Pas als ze de dieren niet meer kwijt kunnen omdat niemand ze koopt hebben ze geen reden meer om te herstarten. In wezen werken dus juist mensen met de beste bedoeningen (want beestje moet gered worden) de handel in de hand.

    Geliked door 1 persoon

    • Klopt….die vicieuze cirkel doorbreken is lastig, wellicht zelfs onmogelijk maar anderzijds… en jij van de spreekwoorden weet wel waar ik naar toe wil … niet geschoten is altijd mis… en beter één dan geen ….

      Het is ook een kwestie van bewustwording bij de mens…. ik pleit altijd al voor het ‘dieren uit asielen halen’ en tegen het aanschaffen (dus promoten van fok) van puppy’s, kitttens etc … en sommigen hebben mijn voorbeeld opgevolg… kleine kiezeltjes maken ook kringenin het water hè

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.