Sinterklaas met een twist

Terwijl ik volop in de Sinterklaas-voorbereidingen zat… en dus mijn Giraffen-klus even  moest onderbreken… en ook het vervolg erop, eventjes opzij moest zetten, kwam mijn verjaardag naderbij en ging het plan dat ik met Daphne daarvoor had ook de ijskast in, definitief ook want de weergoden waren duidelijk tegen. Nou ben ik niet voor één gat te vangen dus besloten we dat man dan Daphne uit Emmen zou halen, met Mika de hond, en dat zoon dan ’s avonds na diens werk Daphne hier weer vandaan zou halen. Mika blijft hier plm. 2 weken wat de jeugd krijgt de nieuwe keuken geleverd en die gaan ze de komende 2 weken dat ze beiden vrij zijn, plaatsen. Daphne en ik gingen dus gezellig samen op de bank, kletsen natuurlijk, lekkere happies en snappies erbij, Netflix aan en ondertussen de hobbydozen om ons heen en met Happy Stones aan de slag want het weer was zoals beloofd, totaal niet aanlokkelijk om erop uit te gaan dus bleven we lekker binnen.
De resultaten komen donderdag wel aan bod in mijn Happy Stones – blog.

Nou hield het Bloggers Sinterklaas-Spel me enorm bezig… het Spel in blogland loopt al vele jaren, ik organiseerde het immers al toen Weblog nog zonder streepje bestond, dus inmiddels is dit de 19e editie.  Ik ontkom er niet aan om spelletjes te herhalen maar ik probeer dat wel zoveel mogelijk te vermijden dus ik surf me suf en kraak mijn hersen-loos.  De deelnemers wisselen dan deels wel elk jaar en ik vertrouw er volledig op dat de ‘kinderen’ die meespelen niet kinderachtig doen enzo  maar toch, ik wil ook geen fouten maken dus controleer mezelf ook constant.  Hopelijk lukt het ook dit jaar weer om het zonder problemen leuk af te ronden en kan ik 2 iemanden blij maken met de hoofd- & poedelprijs.

DE TWIST dan…
Ik noemde het al in de titel… Sinterklaas heeft dit jaar een twist gekregen… een niet geheel onvoorziene maar wel ongehoopte, eentje die ik bevreesde werd helaas bewaarheid.
We kennen allemaal KAREL wel, ja toch?
Hij meldde zich, net als AnneMarie, af voor de afspraak om samen met Daphne en mij Burgers Zoo onveilig te gaan maken op 12 november. Daphne en ik hadden hem nog getroffen de week daarvoor in Apenheul op 31 oktober.  Hij gaf aan zich niet lekker te voelen en al snel bleek dat hij corona had dus hij meldde zich ook af voor de afspraak van 20 november in DPA met Hans & Gina om mijn verjaardag te vieren.  Zowel hij als AnneMarie zijn gevaccineerd en altijd uiterst voorzichtig maar kregen wel corona en we spraken erover dat die vaccinaties gelukkig hen behoedden voor een IC-bed etc.  In het geval van AnneMarie en haar man bleek dat gelukkig ook de waarheid maar in het geval van Karel ligt dat toch net ff anders. Bloggers die Karel kennen weten dat hij een actieve blogger is, zowel in het zelf bloggen als in het zelf reageren… en zondag blogde hij nog en toen werd het stil, en stiller, en nog stiller, én als hij stil valt dán is er iets mis!
Tot ik die stilte donderdag wel genoeg vond en zelf in de telefoon klom en tot de ontdekking kwam dat die zelfs uitstond. Dat neemt de ongerustheid niet weg, integendeel maar ja je kunt niks doen op zo’n moment.  Uiteindelijk kreeg ik halverwege de nacht een appje dat het niet zo lekker ging, ik noemde de dokter bellen. Dat heeft hij dan ook een paar uur later toch maar gedaan (hoezo eigenwijs grinnik) en die heeft hem laten opnemen want de saturatie was veel te laag.  Het is inmiddels zaterdagavond en hij ligt nog steeds in het ziekenhuis, niet op de ic (dat wil hij ook niet), dus hij is in goede handen, in ieder geval het weekend over.  Hij zal als deelnemer aan beide spellen uitvallen uiteraard… maar onze gedachten en gebeden zullen welkom zijn. –Mochten er onder jullie welken zijn die hem iets willen toesturen oid… mail me maar, dan regelen we dat!-

 

32 reacties op ‘Sinterklaas met een twist

 1. Yova

  Ik vind heel erg dat Karel goed ziek is. Wil jij beterschap wensen voor hem. IK hoop van harte goed komt. Nu is weer nieuwe variant gedoken. IK word langzaam gek van. Nederland is ook schuld. Wie gaat vliegen?Daar maakt ik zorgen om. Niet eens getest op Schiphol. Lekker makkelijk.Corona heeft goed te pakken. De andere ook. Je maak schilderen stenen. Je bent druk bezig om te schilderen. Ik zag enkel logjes terug. Erg leuk.

  Geliked door 1 persoon

  • MelodyK

   Snap ik goed hoor, ik ook. Doe ik zeker!!
   Het is om gek van te worden! De regering geeft geen duidelijkheid en het volk merkt dat ze voorgelogen wordt dus al hoe verwerpelijk ook, het is niet zo raar dat sommige mensen dan heel nare dingen gaan doen.

   Dank jullie wel, dat doe ik ook graag ja, is erg leuk om te doen, ik kom niet zo veel buiten (ja met de hond wel natuurlijk) niet onder de mensen en thuis moet je ook bezig blijven he.

   Like

 2. rietepietz

  Ja het was zelfs mij wel duidelijk, ( ik ken Karel nog niet zó lang) dat er iets behoorlijk mis was.
  Hopelijk krijgen ze hem in het ziekenhuis weer op de been. Ik zag toch hier en daar weer een berichtje van hem , dat geeft hoop. Logisch dat hij nu even andere zaken aan z’n hoofd heeft dan het Sinterklaas spel. Ik ga m’n stinkende best doen en mocht ik een prijs winnen stel ik die nú vast aan Karel beschikbaar.

  Geliked door 2 people

  • MelodyK

   Ik geef toe dat het dat ook niet is maar ik hou van uitdagingen dus dat is wel deel van het grote plezier dat ik er aan beleef, jullie de spelletjes doen, ik ze maken… dank je wel.

   Ja dat hoop ik natuurlijk ook.. ik geef het door.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.