Wandelen – wéér – 14e keer

14e jaar alweer dat de Midnight Walk bestaat / beter gezegd: georganiseerd wordt.
2 jaar werd er niet gelopen door Corona maar gelukkig werd er wel geld ingezameld want de nood bij het goede doel stopte uiteraard niet toen Corona ons aller leven overnam.
2019 dus voor het laatst gelopen en vandaag weer in de startblokken om te proberen de wandeling te doen, vooral ook, af te maken. Na bijna 3 jaar ‘verminderde’ fysieke mogelijkheden door een haperende tikker met schade en -nu nog steeds aanwezige-  naweeën van Corona die mij gezelschap kwam houden begin juli en niet wenste te vertrekken zonder slag of stoot.

Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp.

De website, evenals de facebookpagina, geeft de actuele stand van zaken weer. Aanmelden kon vanaf 15 juni, tot vrijdag 9 september 17.00 uur.

Opbrengsten:
2022: Nationaal Fonds Kinderhulp =15.000,00
2021: Nationaal Fonds Kinderhulp =10.000,00
2020: Nationaal Fonds Kinderhulp =15.000,00
2019: Nationaal Fonds Kinderhulp =19.500,00
2018: Nationaal Fonds Kinderhulp =21.800,00
2017: Stichting Leergeld =14.500,00
2016: Stichting Leergeld =16.210,00
2015: Johannes Postgroep =15.200,00
2014: Varen in Assen =10.000,00
2013: Hospice Alteveer =15.360,00
2012: Stichting Jarige Job =10.000,00
2011: Schaapskooi Ballo =14.510,00
2010: Weggeefwinkel =10.500,00
2009: Sportclub Bartje =16.650,00

Hoe was het en wat bracht het op?
En vooral voor onszelf.
Wat beleefden (kersverse oma van tweeling Thijs & Jesse sinds gisteren) en ik, tijdens de voor haar 1e deelname en voor mij de 11e? (14 – 2 = door corona = 12 – 1 door ziekte =  11)

Inmiddels is het 00.08, zaterdagochtend heel vroeg dus, en we zijn weer thuis.

Buuf kwam een bakkie doen rond 20.00 waarna J ons wegbracht. We meldden ons en nadat onze barcode goedgekeurd was mochten we het Koopmansplein op waar het op dat moment nog redelijk rustig was. Dat veranderde al snel en in no time stond het plein bijna vol.

De muziek werkte aanstekelijk en ik vroeg buuf of ze de foxtrot/quickstep kende en ja hoor, even later waren wij aan het dansen… net als fietsen, dat verleer je nooit. We kregen complimenten van de muzikanten hierboven want op dat moment waren wij de enigen,
al snel volgden anderen ons voorbeeld en werd er lustig gedanst en gezongen.


Toen was het tijd om de opbrengst bekend te maken en met vuurwerk werd benoemd dat dat 15.000 euro was… prachtig natuurlijk!! Met het ‘vaste ritueel’ startnummer ‘you never walk alone’  gingen de hekken open en gingen de menigte op pad.
Heel eerlijk… de route was saai, de attracties vielen ook zwaar tegen en ik baalde daar wel van want ik had vele enthousiaste verhalen overgebracht en er dus niet op gerekend dat buuf haar 1e een tegenvaller zou zijn. Gelukkig ervoer zij dat niet als een probleem.
De route zou 7km zijn maar op zeker moment bleken we ‘pas’ op de helft te zitten terwijl onze benen een ander verhaal vertelden. We namen een diep teug lucht en met ‘verfriste’ moed gingen we verder. Weer een poos later had ik het wel gehad en toen ik dat uitte bleek buuf het met me eens te zijn dus besloten we huiswaarts te keren. J gebeld en enkele minuten later konden we ons in de auto laten zakken.
Eenmaal thuis een bak koffie natuurlijk waarna ik bij begon te komen met toch wel een beetje, zij het gepaste, trots want mijn stappen teller vermeldde de stappen en aantal km’s die we gelopen hebben… en ja oké we hebben het niet afgemaakt, 3/4 wel gedaan schat ik… we hebben niet het speldje maar dat is geen halszaak.
We hebben de wandeling gedaan, het hartstikke leuk gehad saampies en ons best gedaan voor het goede doel. Kortom, alle reden om tevreden te zijn.

Nu nog een bakkie koffie en dan lekker tussen de lakens… welterusten!!

 

Heb én hou het goed  

18 gedachten over “Wandelen – wéér – 14e keer

 1. Echt geweldig actie geweest. Je hebt aardig zoveel stappen kunnen halen. Het was het erg leuk geweest voor jullie. Leuke afsluiting van deze muziek. Mooie foto’s. Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mogguh Karel

   Wij danken u 😉

   Ja die opbrengst vind ik het meest geweldige van de avond natuurlijk…. Stg. Kinderhulp kan dat geld goed gebruiken. Al ben ik niet zo van de mensendoelen… dit gaat specifiek naar de armoede onder kinderen in onze stad dus ja dat vind ik dan wel weer goed.

   Dank je wel, wens ik jou ook.

   Geliked door 1 persoon

     1. inderdaad , gister in het nieuws , ik dacht bij HvNL een kind dat flauw viel in de klas , en de moeder nadien toegaf dat het een aantal dagen niet had gegeten omdat er geen eten was 😦

      Geliked door 1 persoon

      1. ja klopt… vreselijk toch!! Dit zal niet het 1e noch het laatste, laat staan enige, kind zijn die dit overkomt
       en dat met dank aan het wanbeleid van rutte en kaag … ophangen die lui

       Like

 2. Toch nog lang volgehouden…top
  De uiteindelijke uitslag van de opbrengst is ook goed hè…
  Is je buuf oma geworden van de tweeling ?
  Gefeliciteerd voor de Oma…wie het dan ook is.
  Gelijk 2 wat een feest 🙂
  Fijn weekend…lekker uitrusten

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja klopt… aan de ene kant baalde ik wel dat het niet langer ging maar aan de andere kant was ik ook blij/trots met/op de afstand die ik wel overbrugd heb

   Ja klopt…. 1 van haar zoons en zijn vrouw hebben een tweeling gekregen.

   Dank je wel, doe ik ook, jullie ook fijn weekend

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.