Credo & harem

Zaterdag zagen we ze weer, de witte leeuwen. Credo en zijn harem die sinds december 2010 in Ouwehand’s Dierenpark te Rhenen wonen.

 

 

 

 

Met één van die dames, Bandhura om precies te zijn, werd Credo vader op 6 maart 2013 van duo Inkosi en zijn zusje Ilumbo. Die 2 zijn inmiddels al verhuisd.

Credo is bij tijd en wijle enorm fotogeniek… de dames ietwat minder maar toch kreeg ik ze zaterdag mooi samen en tegelijkertijd voor de lens:

Ouwehand is het enige park in ons land dat nog witte (Afrikaanse ook wel Transvaal- en/of Krügerleeuwen genoemd) leeuwen heeft. Wereldwijd in dierenparken / circussen / privébezittingen zijn er nog zo’n 250 te vinden en in het wild zo’n 10-15 dieren nog, volgens de experts.

De tweeling uit 2013 is inmiddels al een aantal jaren geleden verhuisd. Inkosi ging 16.3.2014 naar Zosto Zoo in Hongarije. Ilumbo ging 18.4.2017 naar Győr, Xantus Janos,  Zoo, ook in Hongarije.

Voor zover ik heb kunnen achterhalen kwam het 4-tal uit Safari Land Stukenbrock in Duitsland. Credo werd geboren op 15.6.2010 en Bandhura op 27.3.2010. Ilanga en Luna zijn zussen en werden geboren op 23.3.2010. De moeders vd dames zijn zussen.  Het kwartet werd dus allemaal in dezelfde zoo geboren.

Zussen Lubaya en Nala werden geboren op 20.10.2005 in ZOO Safari Park Stukenbrock en leefden daar samen met mannetje Abasi, die ook daar geboren werd maar op het Safari terrein vh park. Nala & Abasi zijn de ouders van Ilanga (die eerder Armani heette) en Luna. Lubaya & AAbasi zijn de ouders van Bandhura.

 

 

Heb én hou het goed  

28 gedachten over “Credo & harem

    • Dank je wel.

      Nooit te oud om te leren dus 😉

      Albino’s zijn er ook.. maar dat zijn anderen. Albino, komt bij elke levensversie voor.
      De witte leeuwen zijn geen albinoversie maar een gewone versie die de kleurgen voor de bruine kleur mist.

      Like

  1. ja wat zijn ze mooi hé
    en wat je zegt afgelopen zaterdag waren ze heel fotogeniek
    nog maar zo weinig in het wild , en er wordt niet met hen gefokt in de tuinen waar ze zijn 😦

    Geliked door 1 persoon

  2. Witte leeuwen is zeker mooi om te zien. Echt plaatje vooral de foto 4 en vierde en 6 de foto’s. Credo goed terecht gekomen. Filmpje is zeker prachtig te zien. Fijne avond.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.