Wip-Wap

Al tijden is WordPress de boel aan het verzieken en mijn irritatie wordt er niet minder op. Allerlei leuke en handige zaken zijn verdwenen en vervangen door dingen waar je als huis-tuin-&-keuken-blogger niets mee kunt. Hen benaderen via hun helpdesk levert 9 van de 10x geen antwoorden op, of in ieder geval totaal niet ter zake doende antwoorden. Je weet wel: kastje-muur-verhaal.

Tal van voorbeelden kan ik opnoemen, leuke en handige widgets zijn verdwenen, de functies van bepaalde widgets zijn verslechterd. De manier van bloggen zoals we kenden is vervangen door blokkendozen. Het werkt voor geen meter in mijn beleving, gelukkig was ik toentertijd snugger genoeg om de klassieke editor te activeren en daar ben ik nog steeds blij mee. Op mijn andere blogs kon dat niet en zit ik dus vast aan dat blokkengedoe en dat irriteert me mateloos, ik kan daar maar niet aan wennen. En dan de pop-ups, allerlei dingen die WP je door de strot duwt als gebruiker én als bezoeker. De wijze van reageren bij anderen, wat soms niet eens kan om onduidelijke redenen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Nou ben ik niet voor één gat te vangen en heb ik veel ontdekt inmiddels door zoeken en uitproberen. Dat laatste leverde wel eens een ‘zwart beeld’ op maar gelukkig maakte dat niet dat ik daardoor angstig werd en niets meer durfde.

Ik heb een abonnement bij WP omdat ik de reclames niet wil zien, maar vooral ook dat mijn bezoekers niet aan wil doen. Die kosten zou ik de moeite waard vinden als er verder geen problemen zijn maar dat is natuurlijk niet zo. Het is inmiddels overduidelijk dat WP totaal schijt heeft aan diens gebruikers, vooral aan diegenen aan wie ze niet genoeg kunnen verdienen.

Na weer een discussie de afgelopen dagen was ik het helemaal zat en heb ik een nieuw blog gestart bij Blogspot.com – – – Melodyks Kliekjes. De url= https://klikhierklikdaar.blogspot.com en er staat ook al iets, ook kun je je daar abonneren als je dat wilt. Ik ga kijken of ik daar ‘dubbel’ ga bloggen om me de werking van blogspot eigener te maken. (ja ooit had ik er ABC-Wednesday maar dat is al weer eeuwen geleden en uit mijn geheugen verdwenen, ik moet het dus opnieuw ontdekken en uitvogelen.)

Ik blijf vooralsnog hier maar voor hoelang, zal de tijd moeten wijzen. Bovendien wil ik ook eerst de functies van Blogspot verder uitpluizen en ontdekken wat ik daar wel of niet kan. Zoals jullie wel weten freubel ik graag om ‘zelf jasjes in elkaar te naaien’ en ondanks dat ik wel leuke thema’s tegenkwam is er niet eentje bij die ik ‘eeuwig’ wil gebruiken. Kortom… ik zit op de Wip-Wap (ja Vonnie, lach maar!!)

 

 

Heb én hou het goed  

56 gedachten over “Wip-Wap

  1. Bij mij werkt er ook vanalles niet, ik zou naar een ander (eenvoudiger) thema willen maar dat wordt ook weer een hele zooi.

    Ooit eens… als Meneertje Mertens er zin in heeft, dan doen we het met z’n twee. Alleen zie ik het niet zitten. Er is structureel iets veranderd door mijn huidige thema, en dat moet dan “back to normal”. Ach ja. We zien wel.

    Geliked door 1 persoon

  2. Zo ongeveer verging het mijn eerste blog bij web-log. Punt bracht geen verbetering, integendeel, die ging zelf ‘verbeteren’, Blogspot had ook zijn eigenaardigheden, en bij nog een paar kleinere aanbieders vond ik geen soelaas.
    Uiteindelijk zit ik weer hier en ik blijf. En houd het simpel. 😉

    Geliked door 1 persoon

    • Jah dat debacle nadat Sanoma het overnam was een regelrechte ramp, daar heb ik alle klappen in bloglang wel van opgevangen. Ik was 1 van de eersten die bij weblog met weblog startte, toen nog in BB … toen het (zogenaamd verbeterd) web-log werd begon de ellende en waar het eindigde was toen nog niet te overzien. Menig blogger heeft mij afgebrand in blogland omdat men mij schuldig achtte, vele bloggers waren zo kortzichtig en strontarrogant dat ze niet wilden inzien dat ik net zo goed als zij een slachtoffer van het wanbeleid was, bij het bedrijf waar ik sinds jaar en dag vrijwilliger was.

      Punt.nl en anderen gingen ter ziele …blogspot ontwikkelde zich een beetje voort… en wordpress schiet zijn doel voorbij omdat het zich richt op bedrijven waaraan ze grof geld kunnen vferdienen, ten koste van de ‘gewone’ blogger

      Geliked door 1 persoon

      • Jij was een van de aanspreekpunten? Dan heb je wel wat klappen opgelopen, misschien ook wel van mij, in dat geval alsnog excuus.
        Voor leken die niets begrepen was het een zootje, je voelde je je na elke vraag het bos ingestuurd. 😯

        Geliked door 1 persoon

        • Ja klopt. In die tijd sliep ik niet of nauwelijks (3 a 4 uur per 2 dagen) en kwam ik het huis niet uit vanwege mijn agorafobie oa.

          Excuses zijn niet nodig, (wel lief dat je ze aanbiedt!) enerzijds omdat ik me jou niet herinner als 1 van de personen die het deed en anderzijds omdat ik het wel kon begrijpen, wat er ‘niet werkte’ was immers ook mijn frustratie, evenals het feit dat men belofte na belofte brak.
          Een aantal bloggers heeft het echter te bont gemaakt, ik werd bedreigd en moest noodgedwongen aangifte doen bij de politie, dat was wel heftig.
          Maar goed… er zijn ergere dingen in de wereld, en het is inmiddels 12,5 jaar geleden. Ik moest -en ging- verder 😉

          Ja dat kreeg ik vaak te horen/lezen terwijl ik dat juist niet deed, ik vertelde 100% de waarheid zoals ik die tot mijn beschikking had en kreeg van bovenaf.

          Geliked door 1 persoon

  3. Jij vindt overal je weg, dus ook op internet. Waarom WP het niet “gezellig” houdt? Zelf bloggen ze wss niet. Voorheen kon zelfs ik foto’s in de zijkolom plaatsen. Dat sites geupdate moeten worden, snap ik. Maar alles omgooien…En ik heb de beste helpdesk die er is, dus als jij het zat bent, dat zegt écht wel iets. Het zal je verbazen: ik blijf je volgen 🥳 Dikke liefs

    Geliked door 1 persoon

    • Absoluut, ik zal ook wel moeten hè Niemand anders doet het voor me.

      Ze zijn niet te snappen, dus ook geen energie aan verspillen.

      ZO is het! Dat kan nog steeds, zij het met een omweg… ik zei al: niet voor 1 gat etc 

      blijf jij mij volgen.,.. wow, jeetje, jij durft *grijnssssssssssssssss

      Like

  4. Ja. Ik kon het ook niet. Toen ik mijn vorige blog weggegooid had. Ik had gelukkig een heldin die de klus voor mij geklaard heeft. Ik ben nog steeds dankbaar.

    Geliked door 1 persoon

    • Jah dat is ook 1 van de vele voorbeelden van de blunders winnen wp… helaas hangt het ergens in het luchtledige waar ik ook geen zicht op heb, noch bij kan..

      Like

        • Ja precies, logische gedachte ook wel natuurlijk want vaak werkt het apparaat waarmee gewerkt wordt ook niet vlekkeloos… .er zijn zoveel mogelijke oorzaken, je zoekt het dus eerst buiten wp ipv bij wp

          WP gaat me meer en meer tegenstaan dus vandaag dat ik maar begonnen ben bij blogspot om te kijken wat ik daar wel kan / mag en waar ik al dan niet tegenaan ga lopen

          Like

  5. Aan de WP editor ben ik uiteindelijk al vrij snel gewend geraakt en dat was minder werk dan een nieuw blog aanmaken De reclame heb ik met een app onderdrukt. Ik ben natuurlijk geen “knutselaar zoals jij maar ik heb genoeg aan de gratis opties van WP al stoort het mij natuurlijk ook dat ze er steeds weer aan zitten te rommelen.

    Geliked door 1 persoon

    • Ja best wel maar ja.. het is zo het is… ik laat die ergernis vrij snel weer los en ga op zoek naar ‘beters’ want mijn humeur boeit ze toch niks en ik gun hen niet de lol van mijn dag bepalen

      dank voor je link, ik ga er naar kijken

      Dank je wel, jullie ook

      Geliked door 1 persoon

  6. Och mien loive tied ast doe zegst dast der wel kloar mit bist den zegt dat genog! Ik heb ook nog oin iets bie blogspot, ik woit noit meer hou ut doar waarkt, mor….ast doe goist verhoezen verhoes ik mit, dus nou woist al woar ik den aan de belle trek!

    Geliked door 1 persoon

  7. Goedemorgen Melody,

    Ik vind dit allemaal spijtig om te lezen over de nodige problemen met WordPress. Volgens de laatste berichten zal op 2 april aanstaande WordPress 6.5 actief worden gesteld. Maar ik ben bang dat al jouw problemen hiermee verholpen zal worden. Dit zou natuurlijk wel heel erg mooi voor je zijn. Dus we gaan hier duimen voor je. Maar ik (Ferry) weet dat WordPress nodige problemen kan veroorzaken en dit kan nodige oude plug-in programma zijn of zelfs samen met jouw huidige browser programma. Soms kan dit samen niet echt lekker werken. Dit zou allemaal niet mogen gebeuren. En de communicatie samen met WordPress is helaas heel ver zoeken. Waarom dit zo moet gaan, weet ik niet. Maar nu de nieuwe upgrade 6.5. voor 1 week vertraagd is, zegt eigenlijk weer genoeg. Wellicht zijn er nieuwe problemen. Dit weet ik niet zeker. Toch zetten we dit door, want wij willen wel met de tijd mee gaan. En daarnaast hebben we gelukkig een goedwerkende backup systeem. Dus we kunnen altijd nog terug gaan naar versie 6.4 en dan verder afwachten. Maar op het oog is jouw bestaande blog goed in elkaar gezet. Alleen wat wel opvallend is, is dat de widgets venster helemaal onderaan staan i.p.v. aan de zijkant(en). Misschien is dit zo bewust zo gedaan? Daar ga ik wel vanuit. Ik zou zo graag oplossen voor je. Kon dit maar…

    Een mooie dag gewenst, Ferry.

    Geliked door 1 persoon

    • Hallo Ferry… Dank je wel voor je uitgebreide reactie.

      Ja dat zou fijn zijn, ik heb al meermalen een klachtenlijst ingediend bij wp. Ze hebben niet eens het fatsoen daar netjes op te reageren, laat staan me adequaat te helpen.

      Ja dat mijn widgets onderaan staan heb ik expres zo gedaan, ik vind een brede hoofdkolom mooi omdat ik dan mijn foto’s beter kan tonen… is een persoonlijke keuze dus en niet iets dat volgt op een ‘fout’ van wp ofzo.

      Dank je wel hoor, lief van je.

      Het komt wel goed, ik heb nog niet besloten of ik hier blijf of wegga, de tijd zal dat leren.
      Ik zal in ieder geval kennis opdoen want ik leer nu wel hoe blogspot werkt.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.