Zoo van Zand #2

6 april schreef ik HIER dat men in Gaia Zoo in Kerkrade was begonnen met de voorbereidingen van Zandsculpturen waarvan je vanaf dit voorjaar kan genieten.

Gaia Zoo is begonnen met het voorstellen van de ‘carvers’, oftewel ‘snijders’.
Dé kunstenaars die die zandsculpturen maken.
De 1e 2 zijn bekend, dit duo werkt samen aan de Neushoorn.

1) = Susanne Ruseler:

Dit is 𝗦𝘂𝘀𝗮𝗻𝗻𝗲 𝗥𝘂𝘀𝗲𝗹𝗲𝗿, afkomstig uit Utrecht! Zij werkt op het Acaciaplein aan de neushoorn-sculptuur, samen met David Ducharme.
𝗔𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿𝗴𝗿𝗼𝗻𝗱:
Susanne is geboren in Rotterdam. In 2003 is ze begonnen met zandsculptuur, tijdens haar studie biologie in Utrecht. Dat beviel erg goed. Na het afronden van haar studie startte ze haar eigen sculptuurbedrijfje en werkte naast het materiaal zand ook met sneeuw, ijs, foam en beton. Sinds 2008 werkt ze fulltime als kunstenaar. Ze vindt het leuk en uitdagend om te wisselen van materiaal om kunst te maken en heeft de hele wereld afgereisd om te werken aan projecten, kunstevenementen en competities.
𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁:
Susanne vindt het leuk om mensen en dieren te maken.
𝗠𝗲𝗲𝘀𝘁 𝘁𝗿𝗼𝘁𝘀 𝗼𝗽:
“Ik ben gewoon heel blij dat ik dit beroep kan uitoefenen, en daarmee hopelijk mooie dingen kan maken waar de mensen van kunnen genieten.”, aldus Susanne.


Dit is David Ducharme, afkomstig uit Canada! Hij werkt op het Acaciaplein, samen met Susanne Ruseler aan de eerste sculptuur: de neushoorn met savannedieren.
𝗔𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿𝗴𝗿𝗼𝗻𝗱:
David is in zijn element wanneer hij zich bezighoudt met dingen maken & bouwen in zijn atelier. Ook schetst hij graag (doodling).
𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁:
David is op z’n best wanneer hij figuren en dieren (in het bijzonder insecten) uit zand tot leven kan brengen.
𝗠𝗲𝗲𝘀𝘁 𝘁𝗿𝗼𝘁𝘀 𝗼𝗽:
In 2003 won hij de ‘Harrison’ zandcarvers competitie, samen met een partner. In de categorie solo werd hij 2e. Deze waarderingen openden de deur naar de wereld van de zandsculptuur events voor hem.

 

Het begin van die neushoorn ziet er dan zo (veelbelovend wel toch?) uit:

Het genieten van deze kunstwerken kan t/m de herfst en meer info vind je HIER

#wordtvervolgd

 

Heb én hou het goed  

10 gedachten over “Zoo van Zand #2

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.